Vad är en Hot Blood Horse?

Ett varmt blod häst är en häst som har fötts vara mycket snabb och atletisk. Dessa hästar är kända för sitt temperament, och de kan vara svåra att hantera, vilket kräver skickliga och erfarna ryttare. Flera orientaliska hästraser såsom arabiska och marockanska Barb klassificeras som varm Bloods, tillsammans med fullblod, en häst som utvecklats i England genom att korsa orientaliska hästar med engelska hästar. Det finns ett antal användningsområden för det heta blod hästen, allt från tillfällig ridning till racing och många exempel på dessa hästar kan ses runt om i världen. Den ursprungliga heta blod häst utvecklades i Mellanöstern, och det tros härstamma från en subtyp som kallas "den orientaliska hästen. " Den orientaliska hästen är anpassad för den varma, torra, öken miljö i Mellanöstern, med en lätt men överraskande stark ram, stora näsborrar, och en liten, fin huvud. Dessa hästar är kända för att vara extremt snabb, och många har otrolig uthållighet som gör att de kan hålla på under förhållanden som skulle döda andra hästar.

Mellanöstern folk upp hett blod hästar för ridning och rekreation. Dessa lätta, starka, var intelligenta hästar passar väl in i öknen liv, och vissa Mellanöstern stammar hamnade helt på sina hästar. Trots det varma blodet hästen är väl anpassad för öken livet, dessa hästar behöver lämplig mat och speciell vård, vilket kan vara svårt och dyrt att få i öknen, så att ägandet av en häst var ett tecken på rikedom och makt bland många Mellanöstern Östra folk historiskt. När den snabba och temperamentsfulla varmt blod häst infördes till Europa, korsade engelska uppfödare det med etablerade engelska raser, försöker ta fram det bästa av båda raserna. Resultatet blev fullblod, en varm blod häst som är känd för sin snabbhet, speciellt på racerbanan. Fullblod delar drag av atletisk, snabbhet, intelligens och medvetenhet som gör det varma blodet hästen så populär i Mellanöstern.

Äga en varm blod häst är inte för svag i hjärtat. Som namnet antyder kan dessa hästar vara extremt temperamentsfulla och svårt att hantera, även när välutbildade. De kräver duktiga, erfarna förare som är lyhörda för deras behov och inte rädda för att disciplinera sina hästar när de beter sig olämpligt. Belöningen för att äga ett varmt blod häst är hård lojalitet, vacker atletiska, enorm hastighet, och otrolig uthållighet. Dessa hästar är ofta ägda av rika människor som kan ha råd med underhåll och tar tid att hantera sina hästar dagligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.