Vad är en Himalaya Cat?

Himalayan katt är en blandning av perser och siames. Det har Siamese s färg poäng och Persiska långa hår. Himalayas betraktas som en typ av persisk katt snarare än en separat ras. Utanför USA, Himalayas katt, eller "Himmy," känd som en färg Point persiska.

Huvuddelen färg Himalayas är krämig vit och den punkt färg varierar, med tätning punkten var vanligaste. Blå punkt, lila punkt, choklad punkt och punkterna sköldpadd, eller tortiepoints, liksom andra färgkombinationer punkt är möjliga för Himalaya katter. Himalayas katten är känd för sitt klarblå ögon, färg punkter på ansikte, tassar, svans och öron, runda kinder, små ögon och stor bygga.

Himalayas typ av persisk katt utvecklades 1930 av Dr Clyde Keller och Virginia Cobb. De har lyckats utveckla en persisk katt med siamesiska färg poäng med födseln av deras Himalaya katt, döpt Newtons oskulden. The Cat Fanciers Association (CFA) erkänt Himalayas som en egen ras 1957, men under 1980-talet Den flyttade katten som en typ av persiska istället.

På grund av sin korta nos, får Himalayas katten har andningssvårigheter. Denna typ av katt är också känt att slita mer eftersom tårkanalerna är mer komprimerade i kort-faced djur. Himalayans behöver ett bad en gång i månaden samt både kamning och borstning varje dag. Himalayans "rockar är oftast lite mjukare än perserna och deras päls får mindre mat, men dagliga vården är dock skyldig att göra sig av med döda päls och hjälpa till att minimera hårbollar.

The Himalayan katt sägs ha ett milt sinnelag som andra perserkatter, men kan clown runt mer för att få uppmärksamhet och kärlek från sin mänskliga följeslagare. Himalayans kan också vara mer aktiv än de flesta perser på grund av siames inslag i deras bakgrund. De kan förstöra hushållsföremål om de lämnas ensamma för mycket på grund av uttråkning. Himalayans sägs vilja medverka i människans dagliga liv och sysslor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.