Vad är en Golden Retriever?

En Golden Retriever är en hundras som utvecklats i Storbritannien för att hämta fåglar under jakt. Golden retriever är medelstora till stora hundar med en gyllene, medellång längd coat. Pälsen kan vara en krämig gyllene färg eller en starkare nyans av guld. Idag, Golden retriever är populära som husdjur samt visa krets och hjälphundar. The Golden Retriever är en Top Dog ras kretsar lydnad konkurrens eftersom det tenderar att träna bra. Avhandlingar hundar, som ofta kallas Goldens, sägs vara ett folk tilltalande typ av hundar. Goldens används ofta för ledarhundar såsom ser-hundar öga guide för blinda. De gör också bra narkotikarelaterade vädrade hundar för brottsbekämpning och är utmärkta som fågel retrievers både på land och i vatten. Ett folk-orienterad rasen Golden Retriever brukar inte vilja vara ensam. Goldens är kända för att vara varsam med barn och andra hundar. Golden retriever behöver mycket motion och ska köras varje dag och har en daglig promenad. The Golden Retriever rasen tenderar att gå upp i vikt lätt, därför måste lämnas om den typ av kost och mängden mat som ges.

Hud allergier är vanliga i Goldens och regelbundna bad rekommenderas vanligtvis inte. Regelbunden borstning är viktigt för en Golden Retriever, dock, och man måste vidtas för att hålla underullen blir trassligt. Golden retriever kan också vara född med fel öga och /eller utveckla höftledsdysplasi. Höftledsdysplasi avser höftleder som inte bildas på rätt sätt och detta tillstånd är ganska vanligt i många större hundraser.

Historien om Golden Retriever spår tillbaka till England i slutet av 1900-talet. Lord Tweedmouth, också känd som Sir Dudley Marjoribanks, uppfödd en Tweedwater spaniel tik med en gyllene-färgad hund. Han hade detaljerade uppgifter om avel utveckling. Tjugo år av avel spaniel, Labrador retriever och Red Setters ledde till utvecklingen av Golden Retriever. Det registrerades först som Golden Flatcoat 1908, men 1920 var rasen känd som Golden Retriever.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.