Vad är en Gaboon Viper?

En Gaboon Viper är en giftig orm hemma i regnskogar och skogar i Afrika söder om Sahara. Dessa ormar är kända för sin enorma storlek, vara bland de största av viperids. De anses inte hotade eller, och de är faktiskt ganska rikligt förekommande i sin naturliga miljö, ofta till förtret för andra djur som delar denna livsmiljö. För människor som är intresserade av en Gaboon huggorm i en säkrare miljö, en del djurparker hålla dessa ormar på displayen. som formellt kallas Gabonhuggorm har Gaboon Viper också en antal andra vanliga namn, inklusive skog PUFFORM, swampjack och fjäril huggorm. Ett antal regionala vidskepelser omger Gaboon huggorm, troligen med målet att uppmuntra människor att undvika dessa potentiellt farliga ormar.

Vuxen Gaboon huggormar kan nästan sex fot (två meter) lång och med mycket skrymmande organ . Dessa ormar har långa huggtänder, och de verkar generera mer gift än någon annan orm. För dem som komma tillräckligt nära för att se en Gaboon huggorm kan lätt identifieras av kåt strukturer mellan näsborrarna, och distinkta ränder under ögonen. De är vanligtvis nattdjur, solar sig under dagen och bli aktiva på natten, och förutom att leva i naturskogar, kommer Gaboon huggormar också gärna bosätta sig i grödan planteringar, ibland innebär en fara för arbetstagarna. Dessa ormar har utmärkt naturligt kamouflage i form av överlappande bruna och svarta fläckar av skalor. De är bakhåll rovdjur, väntar under högar av löv och grenar efter byten som små djur eller fåglar, och när de identifiera och slå på bytesdjur, så kan de vanligtvis tills bytet är död, snarare än bita och släppa så många giftiga ormar göra . Gaboon Vipers tenderar att vara ensam, väsande och pustande upp deras kroppar när de hotas. för människor, är Gaboon huggormen inte mycket av ett hot, eftersom dessa ormar är i allmänhet ganska lugnt. De kommer bara slå om provocerade, och även då de bara kan bita, utan att släppa gift. När människor är biten, är det oftast för att de har trampat på en sovande eller solar sig Gaboon huggorm, och förståeligt upprörd ormen har försökt att försvara sig. I fall då gift släpps, kan det vara svårt försvagande eller dödliga om bettet inte gick att snabbt.

Gaboon huggormar mogna två till tre års ålder, och de kan leva i upp till 20 år. De är vivipara, vilket innebär att den kvinnliga ormar bära levande ungar, men mycket annat är känt om deras reproduktiva cykeln, förutom att män tycks ägna sig åt håna slagen under frieri, kanske med målet att inbilla de honor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.