Vad är en Devon Rex katt?

Devon Rex är en mycket slående och dramatisk ser rasen lockigt hår tamkatt. Den har en vinkel ansikte med stora ögon och öron och som ibland kallas en främmande katt. Uppbyggnaden av Devon Rex är smal, men det är robust också. Rasen har sitt ursprung hos uppfödare Beryl Cox i Devonshire, England 1959. Cox ägde världens första Devon Rex, Kirlee, en brun-svart curly-coated hane.

strukturen på Devon Rex varierar kraftigt. Vissa katter av denna ras har lockigt rockar, medan andra har rockar som bara vågigt. Den pälskvalitet kan förändras som en kattunge växer. Tjockleken på Devon Rex pälsen varierar också, och kala fläckar i denna ras är vanliga. Den Devon Rex är en inomhus katt och kan behöva extra värme under vinterhalvåret. Den Devon Rex är inte hudvänliga, men många katter av denna föds inte sprida kraftigt. Personer med mycket milda allergiska mot katter kan ha möjlighet att tolerera denna ras, men det är inte en säker sak. Håret på många Devon Rex katter raster enkelt och korta morrhår kan vara ett resultat. Coat färger och mönster av DevonRex katt allt från fasta, vita eller rök för bi-färgad, kalikå, sköldpadd och randiga tabby markeringar.

Känd för att vara intelligent och vänlig, är Devon Rex anses vara en aktiv och vig ras. Många har en hög energinivå och en del bokstavligen klättra på väggarna-eller gardinerna! Devon Rex katter tenderar också att ha stor aptit, så ägarna bör se till att mata dem ordentligt för att undvika fetma.

Det Devon Rex kan bli mycket fäst vid sin mänskliga följeslagare. Vissa är ganska högljudd i sin kommunikation med sina ägare. Denna ras kan vara mycket lekfull och några Devon Rex katter vill clown runt. Som ras, är Devon Rex sägs vara allmänt friska. Äldre Devon Rex katter kan drabbas av njursjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.