Vad är en Box Elder Bug?

Box Elder bug ( Boisea trivittata ) är en art i sann bugg i ordningen Hemiptera, som betyder "halv-winged. " A Box Elder bugg genomgår en gradvis metamorfos, förändring från ägg till nymf och sedan vuxen. Buggarna växa till ca en halv tum (12,5 milimeters) i längd. En vuxen Box Elder bugg är svartaktiga brun med tre röda linjer som markerar bröstkorgen och vener vinge. Nymphs har klarröda bakkroppen och inga vingar.

Box Elder buggar främst lever på kvinnlig boxelder träd eller lönnar, det är därför de ibland kallas lönn buggar. Dessa fel foder på olika mjuk växt vävnader såsom nya kvistar, blommor och blad. Deras favorit mat är dock boxelder fröhus. Box Elder bugs vanligtvis gör mycket lite skador på träden de angriper om det inte finns ett ovanligt stort antal buggar.

Vuxen Box Elder buggar kan bli hushåll skadedjur i de kallare månaderna när de kryper i byggnader för viloläge. De tenderar att övervintra i skyddade platser såsom sprickor i väggar, runt stiftelser, och under fönster och dörrar med västra eller södra exponeringar. Även om Box Elder buggar är inaktiva när det är kallt, kan Värmeelement vakna upp dem och de kan flytta in i delar av byggnader där människor bor eller arbetar. I varmare månader, Box Elder buggar lämna sina vintern platser att lägga ägg på boxelder och lönnar. I slutet av våren, kan grupper av dessa fel kan upptäckas solar sig på byggnader i närheten av deras utfodring träd. A Box Elder bugg har bra syn och kommer i allmänhet att flyga iväg när de kontaktas av människor. Under en Box Elder bugg angrepp dock massiva nummer kommer samman på tegel eller sidospår av en byggnad och inte sprida ut när de närmade sig. I dessa fall, ett sätt att bli av boxelder buggar är att spraya dem med en blandning av två matskedar såpa i en liter vatten. Denna lösning kan skada växtligheten och sidospår av byggnaden, dock. Naturliga insektsmedel kan oftast eliminera fel med minska risken för skador eller färgning. Både tvål blandningen och insekticid sprutas runt alla öppningar, dörrar, takfot, soffits och sidospår där insekterna kan krypa in i byggnaden. Södra och sydvästra sidorna av byggnaden skulle få de flesta av insektsmedel eftersom dessa soligare platserna är mycket större chans att få boxelder buggar.

Control är lite svårare när Box Elder buggar har invaderat en byggnad, dock. Hushåll insekticider är effektiva när de tillämpas direkt på enskilda fel, men denna process kan vara tidskrävande och kemikalier i insekticid kan vara giftiga för människors andningsorgan. Den tvål och vatten blandning som nämns ovan kan användas i hemmet, men det kan fläck eller missfärga något tyg eller trä den berör. Kanske det mest effektiva sättet att hålla Box Elder buggar utanför hemmet är att täta sprickor, fixa trasiga dörrar sylt, reparera trasiga fönster skärmar och sätter in nya gummilister. Ta bort kvinnliga boxelder träd får inte vara det mest önskvärda tillvägagångssättet, men det är säkerligen den mest permanent lösning på ett Box Elder bug angrepp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.