Vad är en Bostonterrier?

Bostonterrier, eller Boston tjur, fick rasen officiell status av American Kennel Club 1893. En korsning mellan nu utdöda vita engelska terrier och engelsk bulldog,, Boston terrier ursprungligen fötts någon gång på 1880-talet, är en av de få hundraser med ursprung i Förenta staterna. , A nonsporting hund Bostonterrier förädlades ursprungligen för pit slåss. Denna version, kallad Olde Boston Bulldogge, var betydligt större, väger ungefär 44 pounds (20 kg). Under årens lopp var bred avkomma i det ursprungliga korset ned, troligen med mindre fralla, att skapa en mer petite version av Boston terrier, bättre anpassat till kamratskap än blodbad. Dagens Bostonterrier kan väga 13 till 25 pounds (5,9 till 11,3 kg), i genomsnitt 15 pounds (7 kg). Vanligtvis når de en skuldra höjd av 15 till 17 inches (38 till 43,2 cm). Pälsen av Boston terrier är kort, elegant och smidig, med tydlig märkning. Kroppen, öron och områden öga ska vara svart, brindle, eller sigill. White bör omfatta bringan och nosen, och det bör finnas en vit bläs mellan ögonen. Helst bör det finnas ett vitt band runt halsen, vita baktassar och vita når halvvägs upp på frambenen. Den öron Bostonterrier är rak och bör vara väl avvägda i förhållande till storleken på huvudet. Nosen är kort och ansiktet är fyrkantig. Svansen är kort eller obefintlig.

Personlighet genomgång av Bostonterrier är känd för sin intelligens, självständighet, och vakenhet. Det kan vara socialiserade att klara sig ganska bra med barn och andra husdjur, och är vanligtvis milda och väluppfostrade. Som ras, kan det vara viljestarka och inbrott frågor ibland ett problem.

Även Boston terrier, på det hela taget är relativt enkla att underhålla ras, de är benägna att vissa hälsoproblem. Eftersom Boston Terriers har stora ögon som bukta ut lätt, de har benägenhet för ögonskada. Skador på ögat kan utvecklas till sår på hornhinnan, som är smärtsamma och svåra att behandla, och kan leda till försämrad syn eller till och med förlust av ögat. Därför måste försiktighet iakttas för att skydda ögonen. Förutom skada, finns ett antal sjukdomar i ögat att Bostonterrier är predisponerade för. Dessa inkluderar Cherry eye, glaukom, korneal dystrofi, och keratit sicca, bland annat. Hundarnas Eye kansli Foundation (CERF) rekommenderar en årlig ögonundersökning för hundar. Det bästa sättet att förhindra många av dessa villkor är att avskaffa dem genom avel dem ur genpoolen.

Tack vare sin korta nos, är Bostonterrier känslig för extrema i temperatur och därför inte kan tolerera mycket aktivitet antingen mycket hett eller mycket kallt väder. Deras kort mule också resulterar i en hel del frustande och högljudda snarkningar, och sväljer av luftöverskott medan hunden äter. Den sistnämnda orsakar inget obehag för hunden, men alla som delar rum strax därefter kommer att vara lägre än nöjd med flykt som luftöverskott.

Även om de åtnjuter en viss aktivitet, kräver Boston terriers inte mycket motion, vilket gör dem idealiska lägenhet invånare. Deras medellivslängd är 13 år.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.