Vad är en Black Panther?

Namnet Black Panther används för att beskriva en mängd arter av katter som uppvisar en Melanism drag, vilket gör dem svarta. En svart panter är inte en egen art, utan snarare en vanlig jaguar eller Leopard som bär denna genetisk mutation. De flesta vet inte att "Black Panther" och "svart Leopard" används omväxlande i zoologiska termer. Termen Panther är det släktnamn som omfattar en grupp av Felidae familj. Denna familj omfattar stora katter och tamkatter hus, liksom många andra. I olika delar av världen, begreppet Panther används för att beskriva olika typer av stora katter. Nordamerikaner hänvisar till en puma när de använder ordet Panther , men sydamerikaner använda det för att beskriva en jaguar. I resten av världen, särskilt Asien och Afrika, där svarta leoparder bo, Black Panther kan användas för att beskriva leoparder också. Historiskt termen Panther bara hänvisas till katter med långa svansar, men det har sedan antagits att beskriva i stort sett alla stora, helt svart katt. Vad gör en svart leopard, svart jaguar eller svart puma en svart panter är en genmutationer. I leoparder, är genen en recessiv, medan jaguarer, är det dominerande. Genen orsakar ett överskott av svart pigment som kallas melanin, vilka färger pälsen helt svart. Intressant nog har den svarta panter fortfarande alla typiska tecken på en icke-melanistic katt, men de skyms av svarta.

Alla ungar föddes i en kull kommer att ha den muterade genen och visar svart. Forskarna tror att den mutation uppstod eftersom den skapar en svart panter som lever i tät djungel och skogsområden fördelen tillsatt kamouflage.

livsmiljön för den svarta leoparden sträcker sig från Kina, Nepal, Burma och södra Indien till södra regionen av Malackahalvön, Afrika och Etiopien. Svarta leoparder är vanligast i fångenskap på grund av deras skönhet. Sina rockar har jämförts med tryckt silke för sin ton på ton mönster. Både leoparder och jaguarer är bra jägare som kan jaga byte som väger mer än 1,350 pounds (612 kg). På grund av den kraftiga inavel av svarta leoparder för Melanism drag, tenderar de att vara högre uppträdda och temperamentsfull än vanliga leoparder.

Black jaguarer finns i Sydamerika. De kan skiljas från den svarta leoparden av de större, prickig rosett markeringar. De tenderar också att vara tjockare och stockier än leoparder, med större huvuden och tjockare frambenen.

Båda typerna av svart panter kan dagaktiv jägare, vilket innebär de jagar både dag och natt, men de tenderar att jaga nocturnally när de bor i närheten av boplatser. De är stora klättrare, och där deras byten innehåller apor, en svart panter kan jaga på nedre extremiteterna av träd. Black Panthers är också kända för sin förmåga att genomföra stora bytesdjur upp i lemmar av träd för att skydda den från andra rovdjur.

utan inblandning från människan, leoparder är mycket framgångsrika katter på grund av deras stora utbud bas och varierade byten, som sträcker sig från små däggdjur och ödlor till nötkreatur, hästar och rådjur. Trots att de konkurrerar med andra stora katter för bytesdjur, är deras enda verkliga fysiska hot man, på grund av jakt för deras prisade päls och avskogning eller förlust av livsmiljöer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.