Vad är en Beast of Burden?

En lastdjur är domesticerade djur som har tränats att transportera personer eller gods. Lastdjur tenderar att vara på den stora omfattningen av domesticerade djur, så att de kan bära tunga laster, med undantag från denna regel är den hund, ett djur som har används som ett lastdjur i de arktiska regionerna i värld. Användningen av domesticerade djur för att transportera varor och människor är gamla, med vissa forskare tyder på att det faktiskt kan antedatera jordbruk, eftersom hundar tämjdes av jakt och samhällen insamling. p

Olika djur som används runt om i världen som lastdjur. Några vanliga exempel är: elefanter, åsnor, hästar, jakar, oxar, mulor, jakar, bufflar, kameler, lamor, ren och vattenbufflar. De flesta moderna lastdjur föds upp på gårdar, och några är resultatet av århundraden av avel på styrka och temperament, även om vissa, såsom asiatiska elefanter, är fångade i det vilda och utbildade. I vissa fall har år av avel resulterade i en mycket raffinerad djur som skiljer sig radikalt från sina vilda motsvarigheter.

Hundföraren kan använda ett lastdjur i en mängd olika sätt. Vissa djur är utbildade för att köras av människor, eller att dra en transport som en släde, vagn eller släde, som kan laddas med last eller människor. Andra lastdjur utbildas flockdjur, för transport av last som är fastspänd på sina kroppar. Några har speciella färdigheter, såsom elefanter, som assisterar vid avverkningen med hjälp av deras trunkar till manipulera timmer. har arbetsgruppen djur blivit hemlösa i vissa regioner av mekaniserade transporten, men i andra områden, de är en viktig del samhället. En stor del av utvecklingsländerna är mycket beroende av lastdjur för transporter, och på arbete djur för uppgifter som att plöja. Historiskt arbetade djur kritisk till att transportera varor över landmassor, och köpmän reste i stora husvagnar med hundratals djur för att få material för handel med andra nationer.

A lastdjur kan komma att ses som en viktig medlem i familjen, men dessa djur inte husdjur. Liksom övriga arbetsvillkor djur bör lastdjur inte störas när de arbetar eller sele, såvida inte deras handläggare anger att det är lämpligt att vända eller klappa djuren. Den tunga laster axlas av många arbetande djur kräver full uppmärksamhet och koncentration, och de kan vara rädd eller skadas av en annalkande främling, även med oskyldiga avsikter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.