Vad är en Baltimore Oriole?

En Baltimore Oriole, inte att förväxla med den amerikanska baseball lag, är en typ av koltrast som växer naturligt i Nordamerika. Fågeln kan lätt identifieras av dess utmärkande färg och unik ring. Det är en favorit bland fågelskådare och matare likadana. The Baltimore Oriole är omkring 7 inches (17,8 cm) från näbb till stjärt fjäder, med ett vingspann på upp till 12 inches (30 cm). Den Oriole väger i genomsnitt cirka 1,2 uns (35g). Sitt krav är en serie av snabba och långsamma, rik visselpipor, med enstaka hårda not.

Kanske en av de enklaste nordamerikanska fåglar att identifiera, är den manliga Baltimore Oriole kropp en rik orange färg, med en solid svart huvud. Kvinnor har en ljusbrun kropp, med en bränd orange buk. Vingarna är i huvudsak svart med vita kanter på flyget fjädrar. Fågelns stjärtfjädrarna, å andra sidan, är också mest orange, med lite svart i mitten. The Baltimore Oriole finns på den östra halvan av Nordamerika. Fåglarna föredrar att bebo lövskogar, där de bygger sina bon. Liksom många nordamerikanska sångfåglar, migrerar Baltimore Oriole söderut och kan sträcka sig så långt söderut som Centralamerika under vintern migration.

Parningssäsongen i Baltimore Oriole inleds i början av april. Män anländer vanligen vid parning grunderna flera dagar innan honorna, och använda denna extra tid att börja staka ut ett område. När honorna anländer, hanarna börjar sjunga, och fortsätter att sjunga nästan non-stop tills de hittar en lämplig partner.

Efter ett par Baltimore Orioles mate, börjar honan att bygga boet nästan omedelbart. Boet av fågeln liknar en liten, tätt sticka påse som hänger under en trädgren någonstans från 5 till 100 fot (1,5 till 30,5 meter) över marken. Boet är tillverkad av en blandning av vegetabiliska fibrer, hår och bark, med gemensam isolering bestående av hår, ull och gräs. När boet är klar kommer den kvinnliga allmänhet låg fyra till fem ägg, som kläcks efter cirka två veckor.

The Baltimore Oriole är en allätare fågel som föder främst på insekter, bär och blomma nektar. Orioles älskar också fågelmat, men många märken av Oriole särskilda livsmedels-och matare finns att köpa. Fågeln är också förtjust i frukt och gelé, som vanligtvis används av fågelskådare att locka dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.