Vad är en Backsippor?

En Backsippor, eller backsippa, är ett lövfällande blomma är vanlig i många regioner i världen, såsom de stora slätterna i Nordamerika, sydvästra Europa och Eurasien. Denna perenn är från Ranunculaceae familjen med ljust lila, klockformade kronblad och gula ståndarknappar och en vit hårig ner. De är härdiga och genomföra några hot av sjukdom eller insekter.

Dess popularitet sträcker sig långt runt om i världen. Den växer vild i återsådd själv och njuter steniga eller tät jord lika. I USA är Backsippor läget blomma i South Dakota. Det är också äras som blomman av den kanadensiska provinsen Manitoba.

Pasque kommer från det franska ordet för påsk, eftersom det är en av de tidigaste vårblommor att blomma. Dock blir blomman faktiskt sitt namn från södra England. Den Lokota Sioux kallade det för "Linnea" eftersom det alltid har två blommor. Andra Indianer kallat det "prärien rök" eftersom när löptiden går ut, den vita mjuka ner skulle driva i vinden, som ger intrycket av röken blåser över prärien. Andra vanliga namn för denna välkända anläggningen är Prairie Crocus, påsk blomma och äng Anemone.

flera århundraden tidigare, Plinius, den antika grekiska läkaren hävdade att blomma uppkallad efter Anemos (vinden), eftersom blommorna är kända för att öppna när det blåser. Grekerna hänvisade också till det som "Vitsippa" eftersom det anspelar på att vara övergiven. Nymfen Anemone förvandlades till en Vitsippa av gudinnan Flora efter att vinna uppmärksamhet av sin make, Zephyr. När hon blev Vitsippa, övergivna Zephyr Anemone och hon sa att förbli blåser i vinden i dag. I andra mytologin var blomman sägs ha sprungit ur blod från Adonis, som Afrodite grät över sina stupade kropp. Den Backsippor är extremt giftigt i sin nya form. Om de exponeras för huden, kan den orsaka intensiv blåsbildning. Om de sväljs, kan orsaka irritationer i mag-tarmkanalen, vilket leder till urinvägsproblem, kolik och diarré. Även i låga doser, har det varit känt för att orsaka spontana aborter, koma, kramper, kräkningar och kvävning. Den Backsippor kan vara dödligt med så få som 30 förtäras färska växter. I sin torkad form, har den använts för medicinska ändamål genom tiderna, med poster så långt tillbaka som det antika Grekland. Indianer vördade den Backsippor som en av fyra heliga växter. Internt, fick det att lindra mag-och respiratoriska sjukdomar, få arbete och aborter. Externt, har använt den för att lindra reumatism och bränna blödning.

Den Backsippor är en av de vanligaste blommorna i homeopatiska läkemedel. Det är en instrumental botemedel mot en rad sjukdomar såsom grå starr, manliga och kvinnliga problem reproduktion, urinvägar och mag-frågor och nöd. Det används som en antibakteriell, sänker arteriell spänningar, minskar huvudvärk, hosta och sömnlöshet, och fungerar som ett lugnande medel för nervsjukdomar. Grund av Backsippor potential för toxicitet, är det starkt betonas att denna anläggning endast användas med professionell handledning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.