Vad är en Afghanhund?

Afghanhund är en gammal hundras som har sitt ursprung i Afghanistan. Mer specifikt är det Afghanhund hemma i gamla Sinai. Tidiga afghanska hundarna användes för jakt och vallhundar samt hundar titta. Idag, afghaner är mestadels kamratskap hundar och hund visar.

lång och smal med en lång, flytande päls, den afghanska hund också har en lång svans, nos, hals och öron. Helhetsintrycket av rasen brukar vara en av isolerad elegans och många afghaner tycker inte att hanteras för mycket. Afghan Hounds har vanligen sand-färgad rockar med en mörkare färg i ansiktet, men andra färger är vanliga. Aprikos-grädde, silver-grädde, och röda och svarta färgkombinationer oftast acceptabla Afghanhund färger, men vita fläckar är ofta inte önskvärt för avel. Några Afghan Hounds har brindle rockar som liknar tiger striping.

Eftersom Afghanhund långa rock är också tjock, preparering krävs för denna hund är höga underhållskostnader. Pälsen ska inte borstas när torrt som det kan lätt skadas. Den afghanska behöver borsta bara när pälsen är våt att hjälpa detangle det. Dessa hundar byggnad, men oftast inte överdrivet.

Även om den afghanska rasen är benägen att unga grå starr, hypotyreos, enzymbrist och höftledsdysplasi, de flesta afghanska hundarna är helt friska totalt. När känslan betonade en Afghanhund kan sova mycket och uppleva en rinnande näsa. Afghaner hundarna anses ha en låg tolerans för smärta. Afghansk hund som känns det inte får tillräckligt med uppmärksamhet kan tjuta. Afghaner har också känt att skada poster i hemmet, om inte får tillräckligt med motion och /eller uppmärksamhet.

Dessa hundar är mycket aktiva och behöver dagliga promenader samt en säker plats att köra. Afghanerna kan pågå under flera timmar åt gången. De är vanligen inte stora ätare, men behöver livsmedel av god kvalitet hålla sig frisk. Afghan Hounds är kända för att vara svårt att träna. En Afghanhund tenderar att göra bättre med äldre barn och vuxna snarare än i ett hem med småbarn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.