Vad är Vermicomposting?

Vermicomposting är en kompostering teknik som använder röda maskar för att påskynda komposteringen. Tre till sex månader vermicomposting skapar tjock, rik mark att sprida på växter och rabatter, beroende på behållaren och mängden av hushållens avfall som genereras. Förutom att vara en utmärkt kompostering verktyg för regelbunden trädgårdsmästare, kan vermicomposting också ske i små utrymmen, som City lägenheter, och det är ibland används som ett pedagogiskt verktyg i klassrummen.

Processen börjar med masken låda, som kan variera i storlek men bör alltid vara ytlig och korrekt kolsyrat, så att maskar kan andas medan de äter. Masken lådan är besås med fuktad strö material som hackade tidningen, torv, och wellpapp. En liten mängd jord eller sand läggs till stimulera matsmältningen, tillsammans med en minimal mängd av pulvriserad kalksten. Slutligen själva maskarna införs: de flesta vermicomposting hushållen använder Eisenia foetida eller Lumbricus rubellas , som är lätt tillgängliga från många butiker trädgård utbudet. Det är viktigt att börja långsamt när vermicomposting, så en liten mängd matrester införs i början av processen, så att maskar att justera. Mängden matrester kan gradvis ökas, även om lådan börjar lukta eller locka till sig flugor, livsmedelsindustrin sänkas igen. En frisk vermicomposting låda ska ha minimal lukt, och kommer att börja samla rika, friska svarta jorden och gjutgods mask efter bara några veckor. Flesta matrester är användbara för vermicomposting, även animaliska produkter såsom ben, kött och mejeriprodukter bör användas i små mängder. Flesta vermicompsters hålla en liten hink mat skrot i köket som töms varannan dag.

Efter tre till sex månader, kommer boxen fyllas med rik, frisk, näringsrik jord. Dessutom har de flesta patogener som kan ha varit närvarande kommer att vara döda efter att ha passerat genom matsmältningssystemet av maskar. Marken kan användas sparsamt om odling av växter, till marktäckning vilande sängar, eller blandas med vatten till en mycket näringsrik vätska spray. Men först, har masken rutan för att tömmas, så att maskar kan tas bort och användas för att starta en annan vermicomposting låda.

Det finns flera tekniker för tömning en mask box. Den mest grundläggande innebär upending masken lådan på en presenning eller annat robust material och bildar jorden i lösa högar. Maskarna kommer att gräva i högar för att undvika ljus, och maskar kan ösa ur dem lätt och hamnar i ett nytt mask rutan för att starta programmet igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.