Vad är Subordera Suina?

Suines är medlemmar av den biologiska underordningen Suina , som omfattar två levande och fyra utdöda familjer-svin (19 arter), Peccaries (4 arter), raoellids (syster grupp för valar, utdöd) , entelodonts (true allätare med knotiga käftar, utdöd), choeropotamids (en gammal eocen familj), och sanitherids (en annan gammal grupp). Underordning Suina är en av tre i ordningen Artiodactyla, det partåiga hovdjur. Andra Vetenskapligt är Tylopoda (flodhästar och kameldjur) och Ruminantia (rådjur, giraffer, kor, getter, får, antiloper, Okapi, mus hjort, rådjur mysk och chevrotains). Den närmaste levande släktingar partåiga hovdjur är valar (delfiner, valar och tumlare). Dessa beställningar split från varandra ungefär 60 miljoner år sedan, i början Paleogen. Suines är dagligt tal kallas svin. Vad underordningen som omfattar grisar, Suina är en av de ekonomiskt viktiga däggdjur underordningarna till människor, på grund av medlemskap i tamsvin, också den mest intelligenta medlem Suina . Det finns cirka 2 miljarder tamsvin i världen, större än antalet kombination av katter och hundar. Den tamsvin är egentligen en underart av vildsvin, från vilket det domesticerades i 5000-7000 år sedan. Den naturliga utbredningsområde Vildsvin täcker större delen av mitten och låga latituder i Eurasien och norra Afrika. Till skillnad från den rosa färgen av tamsvin, vildsvin är brun och kan visa ränder. P

ledamöter underordningen Suina anses vara bland de mest ålderdomliga och primitiva av partåiga hovdjur. De kan vara de äldsta underordningen av partåiga hovdjur. Detta indikeras av anatomiska funktioner, såsom avsaknaden av maxillary tänder, vilket gör tugga omöjligt. Istället suines sluka sin mat i stora block. De är kända för att vara riktigt allätare, som gnagare, och kommer gärna konsumera sopor eller matrester, vilket har gett dem ett rykte om frosseri och orenhet. Trots sin negativa egenskaper, bör det noteras att grisar är bland de mest intelligenta djur som hålls av människor i fabriken gårdar. Under de senaste åren, till propositioner förbättra levnadsvillkoren för svin har dykt upp på valsedlar i hela världen.

Den minst kända medlemmen i Suina är det peccarin, ett litet svin som lever i sydvästra Nordamerika och i hela Central-och Sydamerika. Peccaries skiljer sig från grisar, eftersom de hade sitt ursprung i Sydamerika när det var en ö kontinent, snarare än Afro-Eurasien. Peccaries och grisar kan berättas sönder av deras kort och rak (snarare än böjda) betar. Till skillnad från svin, Peccaries aldrig känt har domesticerade, men de jagas för kött.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.