Vad är Slash and Burn?

brandröjning är en skogs-teknik som innebär att hugga ner träd och buskar på ett stort svep av mark, låta dem torka och sedan sätta en brand. Det är en snabb och effektiv metod för att rensa en bit mark, ofta med avsikt att omvandla det till jordbruket. Brandröjning är också nämns som den främsta orsaken till skogsskövling i hela världen, eftersom det är oerhört destruktivt när det inte praktiseras på ett hållbart sätt.

Även om många människor tänker på Amazonas skogar när de visualisera brandröjning är praxis faktiskt utbredda runt om i världen och ganska gammal. Människan har använt eld för att rensa marken i tusentals år, men tidigt brandröjning jordbruk praktiserades i mycket mindre skala. Många europeiska skogarna vittnar om forna brandröjning praxis, och det är inte ovanligt i Afrika och Australien också. När brandröjning praktiseras i liten skala med miljön i åtanke är det inte oerhört skadligt. De röjde upplevelser en kort sprack fertilitet, tack vare den stora mängden biomassa som brändes, och det brukas på ett par säsonger innan han tillåts återvända till skogen. Om brandröjning praktiseras på en mycket långsam rotation, med flera årtionden mellan varje episod av brandröjning, kan det faktiskt vara välgörande för skogen, så att nya tillväxtföretag att etablera sig och påfyllning av jord.

Men, vilket är vanligare, brandröjning jordbruk tömmer jorden, som bidrar till erosion och slutliga miljö sammanbrott i området som har thusly behandlats. Stället för att ta några år att återhämta sig, kan marken ta många årtionden att återgå till tidigare nivåer av fertilitet och nonnative arter kan etablera sig i tiden, kvävning mer långsamt växande inhemska träd och växter. Brandröjning också remsor djur av livsmiljöer, och kan bidra till dålig luftkvalitet när den utövas i stor skala, eftersom det är i Amazonas.

Normalt innan den verkställer en brännskada, ekonomiskt nyttiga träd och växter kommer att tas bort. De återstående buskar och träd skräp är löst staplade bilda stora bål som kan brinna veckor innan torkade bränslet är slut. Storskalig brandröjning faktiskt är synlig från rymden, och många miljöaktivister visa fotografier av Amazonas brandröjning när de försöker övertyga folk att verksamheten är farlig och ohållbar.

p

Människor som är emot brandröjning jordbruket har arbetat för att främja alternativ till lösningar, allt från att uppmuntra människor att odla grödor i skydd av regnskogen för att främja en vegetarisk kost så att landet i Sydamerika inte behöver rensas för nötkreatur. Det har också varit ett växande fokus på de inneboende skogens ekonomiska värde som källor till nya läkemedel, ökad turism och livsrum för djur och människor lika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.