Vad är Phytoremediation?

Phytoremediation är en form av miljö-sanering innefattar användning av växter och svampar. Även phytoremediation kan vara långsam och det finns vissa problem, inte göra det lite olika fördelar, och forskarna ständigt förfina den i hopp om att skapa fler lösningar till den globala frågan om föroreningar. Du kanske har sett några exempel på phytoremediation i ditt samhälle, allt från plantering av snabbväxande groundcover att hindra matjorden förlust av användning av genetiskt modifierade växter dra tungmetaller ur gruppen.

Begreppet phytoremediation är faktiskt ganska gammal, men folk bara insåg de potentiella följderna i slutet 20th century. Jordbrukarna har växelbruk i århundraden i en form av phytoremediation, förhindra ackumulering av potentiellt farliga ämnen i marken och berika jorden med växter såsom bönor, som binder kväve i marken för att göra den tillgänglig för andra växter. Dessa metoder födde en bredare praxis phytoremediation, som inbegriper användning av växter för att aktivt dra föroreningar av mark och vatten. Det finns ett antal former av phytoremediation. Många växter kan uptaking föroreningar och lagrar dem, vilket innebär att folk kan plantera träd eller växter och sedan ta bort dem efter att de har dragit ut föroreningar ur marken. Växter kan också användas för att kontrollera spridningen av föroreningar. Vissa växter kommer aktivt metabolisera föroreningar, bryta ner dem till ofarliga ämnen, medan andra stimulerar tillväxten av mikrober som kan metabolisera föroreningar.

Förresten, mikrober används också miljöåterställning. Flera bolag har faktiskt genetiskt modifierade mikroorganismer som äter saker som olja och kärnavfall, och nya extremophilic organismer finner ständigt i olika miljöer. Detta tyder på att bakterier får vid något tillfälle kunna utföra huvuddelen av miljö-sanering, spela samma roll de har spelat i årtusenden.

Det finns, av naturligtvis vissa nackdelar med phytoremediation. Det tar längre tid än några miljöåterställning teknik, som kräver tålamod och i vissa fall installation av varning skyltning för kommande generationer. Phytoremediation kommer också med risken för att farliga ämnen i livsmedel, eftersom de använda plantor kunde ätas eller de kan fungera som en näringskälla för livsmedelsproducerande djur om det förorenade området inte är noggrant kontrollerad. Vissa växter förorenar också de intag av föroreningar som uttrycker olika ämnen som kan transporteras av vatten eller vind.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.