Vad är Lightning Bugs?

Lightning bugs hänvisa till många typer av skalbaggar som använder självlysande blinkar för att attrahera kvinnor, eller att svara på ljusblixtar som orsakats av män redo att para sig. De kan också kallas eldflugor, och en mängd andra namn, men kallas aldrig glowworms. Glowworms också skalbaggar som använder Mareld, men de är från en annan familj än belysning buggar. kan Lightning buggar hittas runt om i världen, och omfattar över 2000 olika arter. De är vanligare i våtmarker eller trädbevuxen miljöer och frodas bäst i tropiska och varma klimat. Omogna lightning bugs går typiskt obemärkt, ofta gör sina hem under bark eller gyttja tills de är helt mogna. Dock kan man se ibland före vuxen lightning bugs göra små blinkar på marken. När nattlig lightning bugs uppnå mogen ålder, är det ofta en fantastisk syn att se luften plötsligt fylld med blinkande, flygande skalbaggar. Många lightning bugs faktiskt blinkar inte, eller blinkar gå obemärkt förbi, eftersom de är dagaktiva. Alla lightning bugs göra sken när de är i larvstadiet, även om de inte får blinka som vuxna.

Själva blixten processen är ett resultat av en kemisk reaktion i buken blixtens fel. De utsöndrar två enzymer som kallas luciferase och Luciferin , em som när de kombineras, orsaka små ljusblixtar. I vissa fall kommer endast ena könet kunna producera ljus. I andra arter, hanar vill para sända ut blixt signaler till kvinnor. Honorna kan då svara med en glimt av sina egna om de är redo att para sig.

Vad är ganska förvånande, med tanke på antalet arter Lightning bugg, är att varje art har sin egen distinkta blixt. Därför lättar buggar allmänhet endast signal eller svarat på deras egen art. Vissa lättnader bugs är ett undantag från denna regel. Photuris lättar bugs använder faktiskt blinkar att duplicera blinkande av andra arter, vilket manliga lightning bugs redo att para rätt till Photuris kvinnliga. Hon använder faktiskt detta för predation och äter godtrogna män att svara på hennes signaler.

Vuxen lightning bugs kan vara kul att titta på, och betraktas inte som skadedjur. De tenderar att äta antingen pollen eller nektar, som främjar växters tillväxt. Larver kan äta sniglar och snäckor, eller ibland annan larv. Även detta är till hjälp för människor som vill bekämpningsmedel sätt att hålla sniglar och snäckor ur sin trädgård.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.