Vad är Jersey Djävulen?

Jersey Djävulen är en varelse rapporteras smyga södra New Jersey's Pine Barrens, även känd som Pinelands. Liksom sin kollega varelsen, The Mothman Jersey Djävulen beskrivs som en stor, bevingad varelse. Det är dock sägas ha hovar, en lång hals och ett ansikte som något liknar en häst. Rapporter har också placerat varelsen höjd på allt från tre till sju fot (,9 till 2,1 m) lång.

Legenden om Jersey Devil har sina rötter i Native American folklore, stammar hemma i Pine Barrens anges området som "platsen för draken. "I början av 1800-talet, Naval hjälte, kommendör Stephen Decatur påstås ha bevittnat en Jerseydemonen flygande overhead och sköt den med en kanon. Varelsen uppgift fortsatt flygande opåverkat trots kanonen hade punkterade sina vingar. Napoleon Bonaparte bror Joseph Bonaparte, även uppgift bevittnade Jersey Devil under en jakt expedition 1820, nära hans New Jersey egendom. Rapporter fortsatte under mitten av 1800-talet, när Jersey Devil skylldes för angrepp på boskap i och runt Pine Barrens. Den mest aktiva perioden i Jersey Devil iakttagelser inträffade för exakt en vecka i januari 192C med tusentals hävdade att de hade bevittnat och blivit terroriserade av varelsen. Bland de rapporter som fick ett nationellt uppmärksamhet har yrkat att udda spår hittats i snön som tvärstannade, tyder på att en varelse hade flugit gick, och på flykt igen. Grupper samlades i städerna Haddonfield och Collingswood att spåra djuret, medan andra säger sig ha jagat bort det efter att ha attackerat en spårvagn i Haddon Heights. Eftersom 192C Jersey Devil iakttagelser har blivit mindre frekvent men fortsätter att rapporteras in i det nya årtusendet. The Jersey Djävulen är också ibland kallas Leeds Devil, i förhållande till en Pine Barrens folksaga om Leeds familj. Efter att hon fött 12 barn, mor Leeds, som förmodligen var en häxa, lär ha hävdat att om hon skulle ha en 13: e barn, skulle det vara djävulen. Enligt berättelsen hade hon föda ett 13 barn år 1735, som föddes mänskliga innan manifesterar sig i den demoniska Jersey Djävulen. En annan variant av myten är att mor Leeds gjorde en pakt med djävulen för att ge honom sitt 13: e barn i utbyte mot sin ungdom och frihet.

En del spekulerar i att vittnen för Jerseydemonen helt enkelt har misstagit en vanlig Prärietrana för varelsen. Andra teoretisera att Jersey Djävulen är en dinosaurie som har överlevt den förhistoriska period som sin beskrivning liknar en PTEROSAURIE art kallas dimorphodon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.