Vad är Carpenter Bees?

Carpenter bin ( Xylocopa sp. ) är mycket stora, trä tråkig bin att bli aktiva i början av våren. De varierar i storlek från? av en tum (1,9 cm) med en tum (2,5 cm) lång och är ungefär? tum (1,3 cm) i diameter. Snickare bin har en gul bröstkorgen och en svart, glänsande buken. De är ofta förväxlas med sina nära släkting till humla, men humlor har en suddig snarare än en mjuk buk.

Carpenter bin kan bli ett problem, eftersom de gillar att bo i hus eller andra inhemska strukturerna av trä. Mycket skicklig borrare, den kvinnliga snickaren bina snabbt borrhål i trä ytterväggar, takfot och däck för att lägga sina ägg. Boplatser är markerade med mycket påtaglig sågspån anhopning under sina hål. Hålen kan tyckas vara ytliga på om en till två inches (2,5-5cm) djupt, men från denna punkt, kvinnlig snickare bin gör en sväng 90 grader och gräva ner upp till fyra meter (1,2 m).

När boet har grävts, den kvinnliga snickaren biet inlåning sina ägg och stoppar hålet med pollen för sin avkomma äta när de kläcks. Om endast ett ägg per bo, får kvinnlig snickare bina burit många olika hål i närheten av varandra, vilket kan förvärra problemen för villaägare.

Carpenter bin, till skillnad från de flesta Bee arter, endast resa i parning par. Medan honan är borrning boet, den manliga snickaren bee fungerar som vakt. Manliga snickaren bin omger de potentiella boplats, surrande högt och aggressivt jaga alla insekter eller andra djur som kommer nära.

På grund av sin storlek kan manliga snickare bina verkar väldigt hotfullt, men de är faktiskt ganska ofarliga eftersom de inte har en Stinger. Kvinna snickare bin har en gadd och förmåga att sticka, men de är av naturen mycket foglig. En kvinnlig snickare bee bara stinka om hon hanteras eller missbrukas. Manliga snickaren bin försök att skrämma bort folk, men när de lämnas ensamma de bara fortsätta höll sig kring boet. Carpenter bina huvudsakligen gäller underprissättning insekter och brukar ignorera människor och husdjur.

Carpenter bina riklig pollinatörer och är därför en viktig del av ekosystemet. Såvida de skadar sitt hem, är de inte ett hot mot människor. Medan snickaren bina föredrar virkesråvara över målat eller målat trä, måla eller färgning kommer inte nödvändigtvis immuna ditt hem från angrepp. Kommersiell bekämpningsmedel märkta för getingar och bålgetingar arbetar också för att döda snickare bin vid behov. Kanske den bästa metoden för förebyggande behandling av problemet vid källan, boet, om möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.