Vad är Canine Freestyle?

Canine Freestyle är en förlängning av och avvikelse från hund lydnad utbildning. I denna sport, hundar bokstavligen dansar i koreograferade rörelser med sina handledare, till musik. Utbildare kan dansa också, men mycket mer vikt läggs på hunden uppnå graciösa rörelser på olika sätt i mycket exakt sätt, så att hundens rörelser motsvarar specifikt till musiken. Det har säkert fått utbildning "Dancing hundar" i det förflutna, men canine freestyle som sport och konst började i slutet av 1980 och början av 1990-talet. Några tidiga utbildare krediteras med demonstrationer de gav i formuläret, men uppfinning verkar ha skett på flera ställen nästan samtidigt. Val Culpin i Kanada, Dawn Jecks i staten Washington, och Robert Harlowe från Storbritannien är alla tänkte så tidigt som bidrar till bildandet av sporten.

Tidig föreningar och gillen först började dyka upp i 1990-talet, med klasser och intresse för sporten sprider sig genom Europa, Kanada och Storbritannien. Av 2000-talet, var tävlingar i canine freestyle hålls i både Nordamerika och Europa, och ett antal lärare, föreningar och seminarier erbjöds i en mängd olika ställen. Dessa tävlingar har ökat kategorier av hund freestyle och nu omfatta särskilda döma evenemang för äldre hundar och deras ledande lärare och för lärare och hundar med fysiska begränsningar.

Advocates för idrotten säga canine freestyle fördelar både hund och tränare. Båda blir lite för mycket av motion och omfattande utbildning i idrott kan resultera i hundar med överlägsen lydnad förmågor. Hundar behöver vara ganska vältränad för att börja med, och kunna svara på några enkla kommandon, som häl, sitta, upp, kom, och et cetera. Eftersom både hundar och ägare ta klasser tillsammans, är metoder för att utvidga hundens träning i att utarbeta dansrutiner undervisade. Det finns även en dag lektioner och seminarier där du kan lära den begynnande dansa med din hund, som väcker större intresse för sporten och få människor (och förhoppningsvis sina lurviga vänner) fascinerad över de fortsatta under utbildning.

Det finns vissa skolor canine freestyle som växer som sport fortfarande genomgår övergång. Vissa freestylists betona flashiga costuming och olika tricks. Andra säger att det är viktigt handlar mindre om blixten men mer om samspelet mellan hund och handler och hur teamet arbetar tillsammans för att skapa vackra rymd, linjer och dansar genom en samordnad rörelse.

Med tanke på den ökande populariteten för hund freestyle, är det troligt att fler lektioner, demonstrationer och tävlingar kommer att finnas tillgänglig på fler områden. Om du har en ganska väl tränad hund och vill att möjligheten att ta reda på om din hund är din perfekta danspartner, kontakta din lokala canine freestyle skrå eller en overhead organisation. De flesta större organisationer har exceptionellt Internet närvaro. De är den bästa källan till information om lokala klasser och händelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.