Vad är Animal Massage?

Animal massage, som du kanske tror, är en form av massage som utformats speciellt för djur. Djur utveckla många av de muskler stammar och spänning som människor gör, särskilt när det gäller arbetstidens djur som polis hundar och hästar, och massage kan bidra till att lösa dessa värk och smärta. Ge massage till djur kan också få sin mentala hälsa, precis som med människor, eftersom kontakterna är till nytta för psykisk hälsa oavsett vilken art det handlar om. Det finns ett antal olika stilar av djur massage, många av som tar cues från mänsklig massagebehandlingar. Vissa utövare erbjuder en form av akupressur för djur, till exempel, med inriktning på vissa tryckpunkter på kroppen för att lindra sjukdom och påfrestningar. Andra läkare kan använda djup vävnad arbete på arbetstid djur att flytta till områden med spänningar och frigöra dem, medan några människor erbjuder djur massage som en rent avkopplande och njutbar upplevelse för djuret.

Precis som med mänsklig massage, djur massage läkare måste lära sig om den specifika anatomi djur de vill arbeta med. Beroende på art, kan massageterapeut behöver lära sig mycket försiktigt, minimalt invasiv slag, såsom i fallet med små djur som hundar, eller massageterapeut kan lära sig att använda sin kropp som ett verktyg för hästar, nötkreatur, och andra stora djur.

Även om begreppet djur massage kan te sig som en ny företeelse i en PET-crazy väst, är tradition faktiskt ganska gamla. Nötkreatur, till exempel, har historiskt varit masseras före slakt i flera länder, eller som behandlas med massage och andra välbefinnande som en del av religiösa ritualer i Indien. Hästar har masseras att förbättra resultaten på racerbanan och på de områden som i århundraden, och faktum hästar massage är en stor verksamhet i flera länder.

Mindre djur som katter och hundar har också masseras för en mycket lång tid, varje gång någon Husdjur ett djur, han eller hon är att utnyttja den tradition av terapeutisk beröring. Husdjursägare som vill lära sig mer specifika massagetekniker kan gå till klasser som lär djur massage, visar bra poäng att utöva påtryckningar, att områden skall undvikas, och tekniker som kan vara användbart. I vissa länder, som erbjuder någon form av medicinsk behandling av djur kräver utbildning som en veterinär, för att skydda djur från skrupelfria yrkesutövare. I andra regioner, kan någon praxis djur massage med intyg från en skola som fokuserar på djur massage. När de letar efter en massage praktiserande ett djur, är det en bra idé att börja med en rekommendation från en veterinär, och att få massage terapeut identitet. Reda på var han eller hon utbildade, hur omfattande utbildningen var, och hur många års erfarenhet av massageterapeut har.

Under en typisk djur massage session, stannar någon som vet djuret nära så att djuret känner sig bekväm. Längden av sessionen varierar, hästdjur, till exempel kärlek massage och de kan stå tålmodigt i över en timme medan man arbetar på dem. Katter, å andra sidan, kan endast tolerera en 15 till 20 minuters massage innan de börjar bli otålig. Utövaren försöker att arbeta inom ramen för djurets komfort zon, se till att erfarenheterna är avkopplande och behaglig, snarare än stressande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.