Ska jag Declaw min katt?

Katter har en naturlig benägenhet att vässa sina klor, tyvärr, de gör detta genom att skrapa på mattor, trä och möbler. Eftersom dessa handlingar kan potentiellt förstöra ett hem, många människor fatta beslut om att declaw sina katter med förhoppningen att det kommer att förhindra eller lösa destruktiva repas beteenden. Andra katter kan också vara benägen att sprätta sina ägare under spel, och om du har små barn, kan detta vara ett problem. Det är i din och din katt bästa intresse att fatta beslut om att declaw en katt ett informerat en. Innan du bestämmer dig för att declaw din katt bör du lära dig av de konsekvenser som det förfarande kan ha på din katt övergripande hälsa, inklusive kattens psykiska välbefinnande och beteendemässiga problem som är en direkt följd av att undanröja kattens naglar. Veterinära forskning visar att 33% av declawed katter uppleva minst en beteendemässiga problem efter att ha declawed. Det förfarande som används för declaw en katt, som också kallas en onychectomy, anses vara en större operation som innebär att sätta katten under anestesi. När katten är sövd, veterinären inte bara bort kattens naglar utan också benmassa som klon är inbäddad i. Detta förfarande har jämförts med den sista knoge på alla dina tio fingrar amputerade. Under denna process är nerver och senor i tassar också avhuggna. Efter declaw kirurgi, kommer kattens framben vara tätt bandage i flera veckor medan såren läker. Den declaw kirurgi är smärtsamt för djuret, och många länder utanför USA finna declawing grym och omänsklig . Därigenom declawing en katt är olagligt och straffbart enligt lag i dessa länder. I USA declawing är tillåtet, dock vissa veterinärer vägrar att declaw en katt.

Bortsett från första smärtan av att ta bort klor, kattens livskvalitet påverkas permanent. Efter en katt är declawed han inte kan klösa, klättra i träd, och flex och sträcka ut sin kropp naturligt. Användning av sina klor i balans och bryta faller blir svårt efter declawing. Det viktigaste att göra innan du declaw en katt är att inse att kattens klor är, förutom sina tänder, den enda form av försvar mot rovdjur. Om du declaw din katt, hon ska hållas inomhus under hela sitt liv. En declawed katt är svårare att fly från hundar, tvättbjörn och Coyotes. Även när du tänker hålla din katt inomhus, finns en risk att man av misstag kan bli utanför. Det är förståeligt att djurägare inte vill få sin egendom förstörd av sin katt, men det finns några alternativ att tänka på innan man bestämmer sig för att declaw din katt:

  • Du ska alltid lämna din katt med en kvalitet repas post. Det finns många olika typer av repor tillgängliga tjänster, inklusive matta omfattas inlägg som matchar din inredning och papp sprätta inlägg som kattmynta i dem. Det kan ta lite träning och uppmuntran för att övertyga din katt för att bara skrapa på posten men på lång sikt blir det väl värt det för er båda.

  • Lär din katt att inte klösa möbler , träslöjd mm genom att hålla en liten Vattenpistol hands. När katten börjar klösa på förbjudna föremål, ge honom en skvätt vatten och säga "nej" högt. Belöna din katt med beröm och /eller en behandling när han repor i de utvalda områdena.

  • Om det efter en ärlig ansträngning, är din katt fortfarande destruktiva, kan du försöka använda akryl sköldar. Dessa är mjuka lock som placeras över kattens naglarna som skyddar dina möbler och andra innehav från destruktiva repas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.