Hur gör jag Medicate en katt?

Någon gång under ert partnerskap med en katt, kan det bli nödvändigt att medicinera det. Feline läkemedel förskrivs till en lång rad villkor, och de sker vanligtvis i form av piller eller vätskor som skall intas oralt. I andra fall kan en veterinär förskriva subkutan vätskor eller injektioner, varvid du kommer noggrant att utbildas i administrationen av dessa läkemedel. Men när du står inför en flaska piller eller klibbigt goo och en motsträvig katt, kan du glömma en del av din veterinär välmenande råd. Det viktigaste att komma ihåg när du medicinera en katt är att det är mycket viktigt att behålla lugnet. Genom att stanna avslappnad och lättsam när du medicinera en katt, kan du minska stressen för djuret samtidigt fullföljandet av uppgiften på ett någorlunda värdigt sätt. Den andra saker att tänka på är att det är ytterst viktigt att få katten medicinska, men betonar att djuret ut kommer inte att vara produktiv.

Ditt första steg i medicinering en katt bör mäta ut medicin . Om du inte administrerar en oral medicinering, dra upp den i en oral spruta och lägg sprutan någonstans hands. Om du ger piller, mäta upp hur många piller du behöver. Det kan vara till hjälp att ställa upp i ett inhägnat område att medicinera en katt, som gör det lättare att hantera katten.

Ditt andra steg är att hitta katten. De flesta katter är fullt medvetna om era planer för dem, så det är en utmärkt idé att ta upp medicineringen ordentligt innan du behöver det, Lulling katten i en falsk känsla av säkerhet. När katten är avslappnad och dök från att gömma sig, kan du slå ned på för grab. Kom ihåg att vara lugn och neutral medan du hanterar katt, så att du inte orsakar skräck. har bäst förutsättningar att medicinera en katt är att sitta på den, försiktigt, med fötterna korsade i ryggen att förhindra katten från svika dem. Du kan också behöva använda en arm för att låsa katten på plats, men de flesta katter bor fortfarande när de inser att de är fäst. Om detta fasthållande tekniken inte fungerar, slå in katten i en stor handduk att administrera läkemedel. Var dock medveten om att förpacknings en katt i en handduk är inte helt pålitlig, och det kommer att resultera i en mycket upprörda kattdjur. När katten är återhållsamma, om ni ger det ett piller, försiktigt luta Djurets huvud bakåt, vilket kommer att uppmuntra katten att öppna sin käft. Placera försiktigt p-piller så långt bak på kattens tunga som möjligt, och sedan sänka kattens huvud och stroke strupen för att främja en svälja svar. Du kanske vill fortsätta att hålla katten under en stund för att säkerställa att pillret sväljs. Om du ger oral medicin till en katt, vill du inte att luta huvudet bakåt, eftersom katten kan kvävas. Istället använder ett finger för att försiktigt öppna kattens käken, medan du sätter den muntliga sprutan. Försiktigt pressa kolven i sprutan, hålla kattens huvud så att djuret inte kan dra iväg. Vissa dribblingar kommer oundvikligen att inträffa, och vissa läkemedel orsakar också katter till skum i munnen. Var inte alltför orolig, om inte katten lyckas HOSTA flesta av medicinen i stället för att svälja det.

När du är klar medicinering en katt, erbjuder en belöning. Katten kommer att växa och knyta gåvor med medicinering, och han eller hon kan vara mer mottagliga för medicin i framtiden. Petting katten och erbjuder en muntlig bekräftelse är en utmärkt belöning, eller så kan du använda katt behandlar. Se till att fråga din veterinär om katten behandlar dock framför allt om din katt är på en kost. När du medicinera en katt, han eller hon kommer troligen tjura, inte ge katten tillfredsställande att veta att det stör dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.