Hur Paramecia Flytta?

Paramecia flytta med hjälp av små hårstrån sk flimmerhår som skjuter ut från alla sidor av kroppen. Den encelliga organismer använder dessa hårstrån som åror, och slog dem mot vattnet för att flytta runt i jakten på mat och för att undvika rovdjur. Rörelser paramecia är ibland ganska rolig och intressant att titta på, eftersom de är otroligt snabba, med tanke på deras storlek, och de lär sig av sina miljöer. Nästan alla prov färskt vatten eller skum kommer att innehålla några paramecia, som kan ses med en motoriserad låg mikroskop eller förstoringsglas klass.

Djur i släktet Toffeldjur är ganska anmärkningsvärt. Trots att encelliga, de är komplexa, med alla de delar av cellen hjälper djuret att överleva och föra vidare sitt genetiska material. Ett toffeldjur är formad ungefär som en sko eller toffel, och under förstoring det är lätt att se de små cilier utskjutande från djurets kropp. Forskare ibland långsam paramecia ner med trögflytande vätskor så att de kan se cilier i rörelse. Det flimmerhår på ett toffeldjur röra sig i två riktningar. Paramecia gå framåt genom att slå sina cilier vid en vinkel bakåt, för att stöta sig genom vattnet. Säkerhetskopiera, slå paramecia deras cilier framåt. Djuren spin också som de simmar genom vattnet, ger dem möjlighet att samla mat, som trycks av cilier i munnen. Ett toffeldjur kan se ut som en snurrande topp som snurrar i vattnet eller skum där den lever.

Paramecia flytta helt enkelt, ofta reser i en rak linje tills de stöter emot något och navigera runt den. Man tror att djuren kan också kemiska sensorer som dem uppmärksamma potentiella källor. Watching paramecia flytta runt stora hinder kan påminna människor att navigera i små parkeringsplatser, som paramecia gå framåt, backa upp, vända, gå framåt, och så vidare tills de är i klar igen.

Medan ett toffeldjur rörelse taktik kan verka primitiv, verkar denna livsstil att vara mycket effektiv. Paramecia är bland de äldsta levande organismerna på jorden, och större organismer kan ha utvecklats från paramecia. Varelser kan föröka sig på flera sätt, se till att de fortsätter att frodas. I vissa fall kommer ett toffeldjur använda binär fission som en metod för reproduktion, dela sig i halvt år efter efterbilda dess DNA. Paramecia kan också utbyta genetiskt material med varandra.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.