Är Djurparker Bad For Animals?

Djurparker har funnits sedan antiken, och har drag av den stora domstolar i Egypten och Kina. Visningen av exotiska djur var länge en show av rikedom och makt, och ett bevis på långtgående armar imperier. Idag, djurparker fokuserar på bevarandet av djurarter och utbildning av allmänheten. Ändå kritiker tyder på att djur inte bör hållas i fångenskap, att vissa organisationer deltar i oetiska arbete, och att tanken på en djurpark är skadlig för orsaken till bevarande. är några djur klart olämplig för livet i en djurpark, hur ädla syftet med organisationen. Hålla elefanter i fångenskap har länge väckt kontrovers bland djurrättsaktivister. Elefanter i naturen vandra hela tiden, täcker ett brett svep av området dagligen. I fångenskap, har inget annat val än att stå stilla under lång tid sätter stark press på ben och fötter av dessa jättar, som leder till kronisk skada i vissa djur i fångenskap.

elefanter är en hotad art i deras ursprungliga miljöer, tungt pocherat för elfenben, läder och kött. För att skydda arten från utrotning del experter anser att uppfödning i fångenskap program kan vara den bästa strategin för framtida överlevnad. Många elefanter i fångenskap räddades undan cirkusar, räddade från naturkatastrofer, eller tagits från naturen på grund av skada eller överges. Zoo förespråkare befogad, bör dessa djur har lämnats att dö eller avlivas i stället placeras i fångenskap?

Ett problem i bedömningen av om djurparker är bra eller dåligt för djuren är osäkerhet om lämplig behandling av djur . Även i en perfekt värld skulle alla zookeepers är etiska experter med fördjupade kunskaper inom sitt område och en passion för sitt arbete, i sanning, djurplågeri i djurparker kan inträffa oavsiktligt eller avsiktligt. Etiken i zookeeping är ett svårt ämne, varför många zoologiska samhällen använda en tredje part metod observation hålla zoo normer hög. Men på grund sinnen och behov hos många djur kvar ett sådant mysterium, är det svårt att säga om fångenskap varelser är lycklig eller inte.

Studier har tydligt visat att djur i fångenskap ska leva längre och vara mer aktiv i en miljö nära sina ursprungliga omgivningar. Chansen finns, om en djurpark har bara cement och utställningar metall, kommer djuren inte gör det. Många framstående djurparker nu aktivt konstruera utställningsföremål som tillåter djur rörelsefrihet, en mängd olika miljöer och leksaker, och infödda lövverk. En del djurparker har även börjat bostäder arter tillsammans som normalt samverkar i naturen, till exempel vissa typer av apor. Att se till att djur inte är isolerade tros vara en annan viktig punkt i kvalitet i bedömningen av en djurpark. Få djur är verkligen ensam för hela sitt liv, och många, såsom pingviner, överleva i en del av familjen dynamik i naturen. Forskning har visat att vissa djur kommer tall för en förlorad familjemedlem eller matte, och kan glida in i ohälsa på grund av vad som verkar vara ensamhet. Att hålla djuren i grupper som liknar förpackningar eller baljor i naturen verkar förbättra livskvaliteten för djur i fångenskap, att göra något annat är att bekämpa miljarder år av instinkt.

Djurparker är inte en perfekt lösning för bevarande, de kan förbättras oändlighet som vi bättre förstå hur man behandlar djur. De är onekligen hjälp för återplantering krympande djurarter och uppmuntra ett konservativa synsätt, men de är onekligen primitiva i sin behandling av vissa djur. Förhoppningsvis kommer djur aktivister och förespråkare zoo fortsätta att arbeta tillsammans, att hitta sätt att skapa den bästa miljön för djur i fångenskap för avel och insatser återutsättning, hellre än slåss om djurparker bör finnas i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.