Why Do Djur vilja spela?

Djur vilja spela för många av samma skäl människors barn och vuxna tycker om att leka. Physical play hjälper till att minska stress, och de flesta vilda djur är under konstant stress, antingen för att jaga mat eller undvika att bli jagad. Varje tillfälle att tillbringa några bekymmersfri minuter bedriver mindless spela är en möjlighet värd att ta i djurvärlden. Spendera en hel dag i ett tillstånd av spänd vaksamhet, som många bytesdjur gör, kan vara mycket skadligt för ett djurs nervsystem och mental skärpa. En annan anledning djur som gillar att spela är att hålla sin naturliga överlevnadsteknik skarp. Vilka ägare kan överväga lekfull verksamheten faktiskt en instinktiv beteende till ett sällskapsdjur, såsom klätterträd, pouncing om leksaker och sprang efter människor. En hund med en stark vallning instinkt, till exempel, kommer att delta i lek som innebär att "valla" sina familjemedlemmar. En katt kommer att kasta sig över en liten leksak, eftersom det är samma åtgärder han eller hon skulle använda för att fånga en verklig rov djur i vilt tillstånd.

marsvin, hamstrar, gerbiler och andra djur offer vill spela spel som efterliknar deras naturliga fly och gömma instinkter. Ett byte djur som hålls som husdjur ofta scurry i ett rör eller en livsmiljö hem som ett sätt att hålla hans eller hennes flykt instinkter skarp. Klättra över objekt och hitta nya platser att gömma sig är också en del av både bytesdjur och rovdjur djurens spela, eftersom ett rovdjur djur använder stealth jaga och ett rov djur använder kamouflage för att dölja.

Cat leksaker och leksaker hund är ofta utformade för att efterlikna deras naturliga föda källor eller byte. Rovdjur djur gillar att leka med leksaker som reagerar som den äkta varan, till exempel en pipande mus-formad leksak som duplicerar ljudet av en skadad eller döende djur. Strukturen eller formen på en hund eller katt leksak kan också vara mycket attraktiv för ett sällskapsdjur som fortfarande har den naturliga instinkter för sin ras att tugga, repa eller fälla. Leka med dessa leksaker hjälper en sällskapsdjur att tillfredsställa dessa naturliga uppmanar utan att orsaka stora skador på verkliga människor eller andra djur. En del djur tycker om att leka eftersom den behåller dem i god fysisk kondition. Ett byte djur kan ha att köra stora avstånd i toppfart för att undvika ett rovdjur. En predator djur kan behöva jaga sitt byte på högsta hastighet tills det fångas. Genom att använda en övning hjul eller springa på bakgården, kan ett djur upprätthålla god kardiovaskulär hälsa och förbättra sin uthållighet. Fysisk lek med människors ägare och andra djur bidrar till att skapa starkare sociala band, som många flockdjur crave naturligt.

Kort djur som gillar att spela, eftersom det ökar deras naturliga instinkter och färdigheter så att de kan släppa stress och form starkare band med sin förpackning eller ägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.