Vilken är den längsta Animal?

längsta djur i världen är troligen Lineus longissimus , det KÄNGSNÖRE mask, i stammen Slemmaskar, bandet maskar. Ett exemplar som spolas upp på stranden i St Andrews, Skottland år 1864 mätt 180 fot (55 m), nästan dubbelt så lång som den längsta blåval på skiva, som mätte 98 fot (29,9 m). KÄNGSNÖRE maskar är långa och tunna, med en tjocklek på endast 5-10 mm (0,5 till 1 cm). När hanteras, producera de stora mängder tjockt slem med svagt stickande lukt. Djuret är brun med ljusare längsgående ränder. Om uppfälld tätt, detta rekordprestanda längsta djuret skulle inta en kub bara omkring 17 cm (6,7 tum) på en sida.

KÄNGSNÖRE maskar är fritt levande varelser som vistas på eller i havsbottnen, fånga byte med sin snabel. Ofta förekommer bland stenar, sjögräs, havstulpan, eller sängar mussla eller grävas ner i sand eller grus substrat, KÄNGSNÖRE maskar är glupska rovdjur. De svepa in sig kring byte, såsom kräftdjur eller Gördelmaskar, som kan vara mycket större än de själva, och stack det upprepade gånger med stylet i sin snabel tills målet är död. Om ingen annan mat är tillgänglig, är det sagt att band maskar kommer att konsumera själva. Också utsöndrar sekret från sin snabel för att fånga byten.

Andra djur förutom KÄNGSNÖRE masken har hävdats om titeln som världens längsta djur. Ena är den siphonophore, som ser ut och fungerar som en enda organism, men är egentligen en koloni av mycket nära samarbete djur. Siphonophores är Nässeldjur, som manet, och omfattar portugisiska Man O 'War. Vissa siphonophores har uppmätts till 130 m (39. 6 m) lång. Liksom KÄNGSNÖRE maskar, de är långa och tunna, men deras front leds av två simning klockor. Skillnad KÄNGSNÖRE maskar, de är gratis-simmare snarare än bottom-invånare. Siphonophores sällan räknas som världens längsta djur eftersom de koloniala och Skottland KÄNGSNÖRE masken av 1864 var längre, även om de flesta KÄNGSNÖRE maskar är mycket kortare.

Andra djur det förflutna som nu utdöda kan ha hävdats om titeln längsta djur, men eftersom de flesta mjuka arbetsföra djur FOSSILISERA aldrig, de flesta är förlorade för alltid. En dinosaurie, Amphicoelias fragillimus , känd enbart från fossiler som sedan förmultnad, kan ha varit så långa som 196 fot (60 m) lång, ännu längre än KÄNGSNÖRE masken, men detta är bara gissningar, eftersom ingen komplett skelett finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.