Vad innebär en veterinär Do?

En veterinär är en läkare som specialiserat sig på behandling av djur. De uppgifter som en veterinär utför på jobbet varierar kraftigt, beroende medicinsk specialitet och där han eller hon praxis. Gammaldags land veterinärer kan ha en praxis som omfattar hembesök till alla lokala djur, till exempel, medan en annan veterinär kan specialisera sig på hästar reproduktiva tjänster, som erbjuder konsulttjänster till häst uppfödare. Utövare av denna otroligt varierande och krävande yrke ofta efterfrågas, vilket gör veterinärmedicin ett bra yrkesval.

De flesta veterinärer brytas ned till en av tre kategorier: stora djur, små djur, och exotiska. Stora djur veterinärer främst inriktad på husdjur som får, getter, hästar och boskap, de kan erbjuda allmän stora djur tjänster, eller de kan välja att specialisera sig på något som stora djur ortopedi. Smådjurskliniken veterinärer vård för sällskapsdjur som katter och hundar, även om vissa kan få ytterligare utbildning i små udda som marsvin, hamstrar, och så vidare. Exotiska djur veterinärer finns på djurparker tar hand om allt från giraffer till lejon, och de kan också ha privata kliniker för personer med exotiska husdjur som ormar och ödlor.

Precis som människa läkare, veterinärer kan gå in i ett antal specialiteter som kommer att avgöra vad de gör på jobbet. En veterinär som träder allmän praxis är utbildad för att diagnostisera och behandla en lång rad villkor, många av dessa veterinärer också ge grundläggande kirurgi. En veterinär kan också välja att specialisera sig inom ett område som röntgen, ortopedi, onkologi, etcetera, så veterinärspecialister vanligtvis har sina egna metoder, och de kan erbjuda konsulttjänster till veterinärer i allmän praxis.

Vissa rutinuppgifter som känner till allmän praxis veterinärer innehålla vaccinationer, såväl PET tentor, Spay och tjänster neutral, där brutna ben, och behandling av sjukdomstillstånd som njursvikt, bölder, och virala eller bakteriella infektioner. En allmän praxis veterinär kan också kalla in en specialist för vissa villkor, till exempel när en hund är genetiskt predisponerade för höftledsdysplasi kan det allmän praxis veterinären tillkalla en veterinär ortoped att erbjuda erfarna råd.

Utbildning för att bli en veterinär är lång. Veterinärer måste först gå Medical School och därefter arbeta i kliniska hemvist. Eftersom många veterinärer behandlar ett urval av arter, är deras utbildning ofta väldigt lång tid att se till att de kan erbjuda vård till alla de djur som de tjänar. En specialist som vill fokusera på en tjänst som tar hand om tävlingshästar får fylla i en allmän hemvist och sedan ytterligare en hemvist för hans eller hennes specialitet.

sysselsättningsmöjligheter för veterinärer är i allmänhet ganska bra. Många veterinärer finna deras yrke ganska givande, men det kan också vara väldigt frustrerande ibland. Förutom arbetet med rädda, sjuka eller skadade djur, veterinärer måste också vara bekväm med människor, eftersom de måste arbeta med ägare och vårdgivare för att ge bästa behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.