Vad är viltvård?

naturvårdsavtal är en verksamhet där man försöker att skydda utrotningshotade växt-och djurarter samt deras livsmiljöer. Målet med naturvårdsavtal är att se till att naturen kommer att vara runt för framtida generationer, och att inse betydelsen av vilda djur och landar vildmark till människor. Många nationer har myndigheter tillägnad naturvårdsavtal som bidrar till att genomföra en politik som syftar till att skydda djurlivet, och många oberoende ideella organisationer också främja olika orsaker naturvårdsavtal. p

Flera discipliner är involverade i naturvårdsavtal. För att praktisera naturvårdsavtal, måste folk använda biologi och andra vetenskaper att identifiera populationer som är i riskzonen, och att studera dessa populationer lära sig mer om deras behov. Economics ofta blir involverade när organisationers arbete med att mark tas ut för användningen av vilda djur, med naturen konservatorer försöka komma fram till en effektiv markanvändning lösningar. Naturvårdsavtal bygger också mycket på utbildning, med uppsökande program för att lära människor om djurliv och för att visa folk varför bevarade naturliga livsmiljö är viktig.

Wildlife naturvårdare arbetar över hela världen för att identifiera arter som är i behov av hjälp och att skydda dem. Denna disciplin handlar ofta om att fånga djur och avel dem i fångenskap för att säkerställa att befolkningen fortfarande stor och varierande medan naturvårdare arbete med att fastställa territorium för djuren så att de kan ha en säker plats i naturen. Behoven av naturvårdsavtal måste också vägas mot andra önskningar, så många nationer värde former av rekreation i öknen såsom vandring, camping och jakt, vilket gör det omöjligt att avsätta mark särskilt för användning av djur. Ett brett sortiment av frågor skär med naturvårdsavtal. Upprättande av skyddade områden för djur till exempel skulle inkräkta på planer på att använda marken för odling eller bostäder. En safaripark kan också störa internationella gränser, eller traditionella tribal land. Problem som föroreningar, skogsskövling, jakt och andra miljöfrågor spelar också en roll i naturvårdsavtal. Trots de många hindren för bevarande som måste övervinnas, många människor att kampen för att rädda djur och naturliga livsmiljö är avgörande.

Många organisationer som främjar naturvårdsavtal använda kända och fotograferade djur som geparder, till grå vargar, och elefanter främja deras sak. Genom att locka folk till frågan, dessa organisationer hoppas att samla stöd och medel för att skydda djur som är mindre kända, såsom sällsynta och utrotningshotade fåglar, små däggdjur och reptiler. Dessa djur ger också en samlingspunkt och symbol för bevarande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.