Vad är loppbett Dermatit?

loppbett dermatit är en hudåkomma hos djur allergiska mot loppsaliv. Loppsaliv innehåller mer än femton olika ämnen som kan framkalla en allergisk reaktion hos djur. Loppbett dermatit kan orsakas av endast en loppa, eftersom bett av även detta en loppa kan skapa en allvarlig allergisk reaktion och långvarig sprätta på djur. Som en mygga, matar en loppa på blod, men En mygga feeds gång, feeds loppan ständigt på djurets blod. En loppa spillning innehåller blod som levererar unga loppor med järn och protein de behöver för tillväxten. Flesta djur inte har allergi mot loppbett och kommer inte ha alltför klåda eller skador hud. Vanligtvis är det enda sättet du kan platsen ett loppangrepp hos djur utan loppbett dermatit genom märker svarta prickar i pälsen.

Loppor är mest förekommande under sommaren och hösten, så det högsta antalet dermatit loppbett fall inträffar under dessa årstider. En kvinnlig loppa lägger oftast över 2. 000 ägg, även om hon har chansen att leva kortare än två månader. Djur med loppbett dermatit erfarenheter extrem klåda och ofta tuggar på svansroten och fötter, där loppbett sannolikt kommer att uppstå. Magen och inre lår är också vanliga platser för loppbett. Förutom svår klåda, är förtjockning av huden ett vanligt tecken på loppbett dermatit. Loppbett dermatit kan också orsaka små röda bulor på djurets hud. Många av de värsta fallen av loppbett dermatit innebär hudrodnad som signalerar extrem känslighet för loppbett. Svullnad kan också förekomma.

Alla raser av hundar och katter är känsliga för loppbett dermatit, men loppbett dermatit är mer vanligt förekommande hos unga djur i stället för valpar eller kattungar och äldre djur. En veterinär kan diagnostisera dermatit loppbett med ett intrakutant allergitest. Veterinären sprutar in lite av loppor antigen i djurets hud och iakttar vad som händer med huden. Grundläggande blodprov vanligtvis är mindre exakt än intrakutant allergitest vid diagnostisering dermatit loppbett.

Cool, inte kallt, kan vattenbad hjälpa en hund som lider av loppbett dermatit. Veterinären kommer ofta ordinera hydrokortison för hundar och katter med loppbett dermatit för att hjälpa till att stoppa en del av klåda och rodnad i huden. Djuret ska övervakas för sekundära infektioner som kliar tenderar att öppna sår vidare och lämnar dem öppna för andra infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.