Vad är julrosor?

julrosor är städsegröna blommande växter som är utmärkande eftersom de blommar på vintern, den tid då resten av trädgården förblir vilande. De blommande växter är relativt lätta att odla, och de ger en anteckning av ljusa färger och hoppas på vintern, tillsammans med rik vintergröna blad året runt. Du kan också höra julrosor kallas fastlags Rosor, Snow Roses, eller vinter Roses, beroende på regionala terminologi.

Trots namnet är julrosor egentligen inte i ökade familjen. De är mer formellt kallas Helleborus niger , och de tillhör ett stort släkte av växter som liknar varandra. De hellebores är hemma i Europa, där de har odlats i århundraden och används i en mängd olika sätt. Många arter, inklusive den Julros också råkar vara giftigt för både människor och djur, vilket är något du bör vara medveten om när plantera dem. Det gemensamma namnet för denna anläggning kommer troligen från det faktum att julen Rose liknar ytligt några steg sorter, med fem snö vita kronblad och gröna blad. Dessa anläggningar kommer att frodas i USDA zoner fyra till åtta, och de föredrar en del av trädgården som får så mycket ljus som möjligt under vintern. Den blommande löper från senhösten till tidig vår, vilket gör Julros ett välkommet tillskott till trädgården för människor som blir deprimerad av trista vintrar. Det finns många historier om denna anläggning och dess ursprung . Vissa människor säger, till exempel att julrosor var en gåva från Gud vid tiden för Kristi födelse, för att fira hans ankomst. Eftersom Julros ibland väntar tills påsk att blomma i vissa regioner, andra människor förknippar det med uppståndelsen.

Flera kommersiella sorter av julrosor finns tillgängliga, inklusive sorter som har fötts upp för att visa matta färgtoner av färg som gult, grönt och rosa. Eftersom dessa färger kan variera om du vill ha en färgad sort kan du köpa den från en plantskola medan det blommade så att färgen uppfyller era förväntningar. Dessa växter som alkaliskt till semi-alkalisk jord, och de föredrar partiell skugga under våren och sommaren. Hellebores frodas också på beskärning, så var inte rädd för att skära lövverket tillbaka om den blir ful.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.