Vad är icke-kärnverksamheter Vaccin?

veterinärmedicin, icke-core vaccin är vaccin som kan betraktas som frivilligt, beroende på djuret, djurets livsstil, och om djuret lever. Detta står i kontrast med kärna vacciner, vacciner som rekommenderas starkt och ibland krävs enligt lag. Generellt kommer din veterinär utvärdera din djuret enskilt fall avgöra vilka icke-core vaccin är lämpliga, och han eller hon kommer att diskutera dina alternativ med dig när de erbjuder vaccinationer. P

Vaccin kan klassificeras som icke-kärnverksamhet för olika skäl. Exempelvis vissa djur inte gå ut, vilket innebär att de utsätts för mycket färre sjukdomar, och detta skulle göra vaccinationen för dessa sjukdomar ganska överflödig. Andra djur ombord på ett parti, som kommer i kontakt med djur som kan ha tillstånd såsom kennel hosta, vilket gör vaccination mot dessa sjukdomar viktig för välbefinnandet. I andra fall är det vaccin som klassificeras som icke-kärnverksamhet eftersom fördelarna för vaccineringen inte uppväger riskerna när det gäller de flesta djur. Som en generell regel, veterinärer förlita sig på riktlinjer från myndigheter och yrkesorganisationer för att avgöra vilka vacciner är centrala, och som icke-kärnverksamhet. Dessa riktlinjer är olika för olika arter, naturligtvis, och de kan omfatta komplicerade sidebars som diskutera specifika situationer där icke-core vaccin kan övervägas kärna vacciner. Vid montering av dessa riktlinjer, tjänstemän tänka på förekomsten av en viss sjukdom i en region, och de kända riskerna att vaccinera önskelista. När ditt djur vaccineras, veterinären kan ha en kort intervju med dig avgöra vilka icke-core vaccin bör rekommenderas. Om ditt djur inomhus-bara, detta kommer att minska antalet vaccin rekommendationer, medan inomhus-utomhus djur eller som arbetar djur kan behöva mer vaccin. Vissa vacciner kan också rekommenderas vid resa, till exempel om du tar din häst till en region där West Nile-viruset finns, bör du vaccinera för den innan du reser.

När man diskuterar icke-kärnverksamhet vaccin med din veterinär ska du be om de potentiella riskerna med vaccin, och be om hans eller hennes ärliga åsikt om huruvida ditt husdjur behöver dem. Även om det kan vara frestande att vaccinera för allt möjligt, är det ofta inte nödvändigt, och det kan till och med vara skadligt. Om ditt djur inte få icke-vaccin core, se till att de noteras i immunization information, särskilt om ditt husdjur forum, därför att denna information kan behövas någon gång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.