Vad är ett varmblod Horse?

Ett varmblod häst är en häst med ett medium bygga, avsedda för sport. Många sporthästar världen klassificeras som halvblodsaveln, och dessa hästar kan ses i aktion i en rad olika evenemang, från tre hästsport i dressyr. Termen "halvblodet" hänvisar inte till en viss hästras, utan snarare till en stor och allmän grupp av hästar som har ett antal egenskaper. Några typiska raser varmblodig omfattar Hannoveranare, Trakehner och westfaliska. är dessa hästar som tros ha sitt ursprung i kontinentala Europa, och de kan härstamma från äldre skog hästar som strövade omkring i Europa och var tämjd av människans bosättare. Vissa varmblod raser är ganska gamla och med rätta berömda för sina många talanger.

Många länder, inklusive mest känt Tyskland och Holland, har enskilda varmblod register. Dessa stamböcker välkomna hästar från olika raser, så länge de uppfyller halvblodet standard, och faktum är att kraven för dessa stamböcker är ofta ganska stränga. Som en allmän regel, en häst som är registrerad som ett varmblod måste vara mycket god, med utmärkt konformation och allmänt god hälsa. Hästar i alla färger accepteras i många stamböcker. Den bygger på halvblodet kombinerar uthållighet, styrka och enorma muskelkontroll. Många halvblodsaveln används i dressyr, dra fördel av sin eleganta vagn och vackra rörelser i dressyr ringen att utföra svåra manövrar. Andra används som tröjor, jägare, och eventers och konkurrerar på händelser som uthållighet åkning att bevisa sin duglighet.

Många varmblod hästar är ganska stora, men de har en raffinerad konformation, saknar den tunga bygga växelvarma utkast hästar som Clydesdales och Percherons. Som en allmän regel varmblod standard även mycket lugn, intelligenta hästar som är kända för att kunna utföra under stress och i en mängd olika situationer. Beroende på vilken utbildning som en häst får, det kanske eller kanske inte lämpliga för början ryttare, med några halvblodsaveln krävande enorm kontroll och skicklighet från deras ryttare.

Många uppfödare runt om i halvblodsaveln världen erbjuder till försäljning, och dessa hästar är i regel mycket populär. Som registrerad halvblodsaveln kan ibland vara dyrt, några ryttare söka hästar som inte riktigt uppfyller avel standard, men som har många av de önskvärda egenskaper för varmblod. Dessa hästar kan ofta göra mycket bra i ringen, och de har också ett bra spår hästar, som har den uthållighet, intelligens och dynamisk verksamhet som gör varmblod så populärt med åkare från hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.