Vad är en westfalisk Horse?

Westfalisk eller Westfalen häst är en ras av tyska varmblod med en lång och imponerande historia. Bredvid Hannoveranare hästen, är den westfaliska förmodligen en av de mest välkända halvblodet raser och storleken på dess stambok på andra plats efter att i Hanoverians, med en otrolig mångfald av ston och hingstar som uppfyller de stränga normer. Dessa hästar är väl lämpade för hästsport, särskilt dressyr och hoppning, och ett antal hästar i Olympic konkurrensen är Westphalians.

Rötterna till denna ras ligger på 1700-talet, när den tyska adeln etablerat flera avelsprogram för att förbättra tysk häst lager, skapa flera statsägda reglarna som kvarstår till förmån för tyska medborgare. Under 1800-talet började i form av den moderna westfaliska att dyka upp i stuteriet i Warendorf, i västra Tyskland. Dessa hästar var originellt bred som arbetande djur, testning under sadel och i jordbruket sysselsättningar.

By 1888, en westfaliska stambok hade fastställts. Hästar som uppfyller rasstandarden är märkta på avkommor med westfaliska Crest. Som regel skall beaktas för inträde i stamboken måste hästarna vara friska, utan tecken på genetiska eller fysiska defekter, och de vanligtvis har långa halsar, stora muskulösa manke, sluttande axlar, och intelligenta djur. Ett brett sortiment av färger är tillåtna, med många Westphalians med brun, svart, grå, fux, eller vik. Den westfaliska är känd för att ha naturligt elastisk, sprang gångarter. Liksom andra tyska halvblodsaveln är dessa hästar mycket bra temperament, med bra utbildning och utför pålitligt under sadel. Rasen har utvecklats från en arbetsgrupp djur i en sport häst, med ett finare ben än sina föregångare, och dessa hästar är uppfödda vara naturligt vänliga och atletisk. Tråkigt nog, förstördes många uppfödningsregister för dessa hästar i den politiska tumly i Tyskland under tidigt 20th century.

Som en sport häst, kan westfaliska användas i tävlingar som tredagars fälttävlan, hoppning och dressyr. Vissa tycker också att rida dem i jakten området, dra fördel av sin intelligens, atletiska och bra karaktär. En väl utbildad westfaliska är lämplig för ryttare på en rad olika kunskapsnivåer, även om hästarna kommer givetvis fungera bättre med erfarna förare. För unga förare som överväger att utöva ridsport som en karriär, ett westfaliska kan vara en värdefull och pålitlig kamrat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.