Vad är en rosa River Dolphin?

rosa Floddelfiner är känd av dussintals namn, inklusive boto, Amazondelfin, rosa tumlare och Wee quacker. Denna ovanliga däggdjur lever i Amazonas och Orinoco floder, och som sådan är ett sött djur. Den internationella unionen för naturvårdsunionen (IUCN) förtecknas de rosa Floddelfiner som svagast utrotas, främst på grund av förlust av livsmiljöer. har ingen anledning fått som ett avgörande bevis för varför boto är så färgglada, även om det har konstaterats att de vänder Pinker när upphetsad eller rädd. Adult delfiner nå längder på 8 fot (2,5 m) och vanligtvis väger omkring 330-396 kg (150-180 kg. ) De är de största sötvatten delfiner i världen, och även tros vara den mest intelligenta.

Den rosa Floddelfiner har en exceptionellt flexibel kropp och långa, raka näbben innehåller många tänder. De livnär sig på en diet av lokal fisk, krabba, och ibland sköldpaddor. För sin kroppsstorlek, har de ganska stora simfötter att kurvan tillbaka mot deras kroppar. Deras vocalizations tenderar att vara både låg eller hög frekvens visselpipor och klick, och har endast sällan registrerats av forskare.

Gestation är cirka 11 månader, med födslar med en kalv är gemensam. Rosa Floddelfiner spädbarn är vanligtvis mörkgrå, lättar i färg när de mogna att bli gråaktiga, rosa eller ljust rosa. Delfinerna lever i grupper på mellan 5-8 djur, ofta ledda av den äldste eller största manliga. Vissa tycks föredra ensliga liv, går samman för avel.

Många boende i området kring delfiner livsmiljö tror att djuren har särskilda befogenheter. En populär legend är att boto är en shapeshifter kallas encantado , som blir en vacker ung man på natten. Mycket att oron över den lokala mänskliga honor kommer boto göra dem falla kär i honom bara för att återvända till vattnet som en delfin på morgonen. En annan legend anser att det är otur att döda en boto, och att göra ögonkontakt med djuren kommer att resultera i mardrömmar.

Trots lokala tro att delfinerna inte ska skadas, är de ofta dödas av yrkesfiskare, eftersom de konkurrerar om floden fisk. Andra hot mot rosa Floddelfiner omfatta uppbyggnad av fördömer och vattendrag, som negativt kan påverka delfinerna "hem rad och hindra den från följande fiskbestånd. Undersökningar tyder på rosa Floddelfiner är också hotad av föroreningar, bland annat orsakas av petroleum utsläpp från närliggande anläggningar. Från och med 1994 har IUCN ingår delfinen på röda listan över hotade arter.

Rosa flod delfiner har sällan hålls i fångenskap, och som sådan inte har någon större offentlig exponering. Men flera bevarande organisationer tagit upp frågan om skyddet av arter. Om du vill hjälpa till att bevara och skydda världens största sötvatten delfin, bevarande samhällen är alltid i behov av volontärer och donationer. Ett utmärkt sätt att stödja insatser för skydd är att köpa ett anta-ett-djur paket från en känd organisation. För närvarande har Världsnaturfonden rosa antagande Floddelfiner förpackningar inbegripet intyg och plysch uppstoppad delfin din alldeles egna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.