Vad är en kallblodig Horse?

en kallblodig häst är en typ av häst som är lång och mycket muskulös, vilket gör det till en idealisk arbetshäst. Cold-Bloods är ingen ras, utan snarare en kategori av hästar som inkluderar en mängd olika raser.

De flesta kallblodiga hästar har sitt ursprung i de kallare regionerna i Europa, i motsats till hetlevrade hästar, som kommer från den heta, torra områden i Afrika och Mellanöstern. Klimatet är inte vad som gör en häst ett kallblod, dock. I stället är det storlek och kroppsbyggnad som är typisk för denna ras. Den kallblodiga hästen var uppfödd som en arbetshäst, det är därför det är så stor och stark. Mest kall Bloods är omkring 16 eller 17 händer tall, en "hand", vilket är fyra inches. En häst höjd mäts vid manken, som är det organ åsen ovanför djurets skuldror.

en kallblodig häst har också mycket stora, starka muskler. Detta gör att hästen mycket robust och stark, men innebär också att de har mindre uthållighet. Med andra ord, var bred kall-Bloods att dra jordbruksutrustning, inte köra för långa perioder. Den typ av kallblodiga häst som du troligen mest förtrogen med är förslaget till hästen. Om du någonsin har sett de vagnar som ger rider till betalande kunder, kanske på gågatan eller på en fin restaurang, har du troligen sett en kallblodig häst-hästar som används för att dra vagnarna är vanligen något slags hästrasen . Det finns egentligen flera olika raser av hästrasen. Till exempel är det Ardennais en ras av förslaget häst som kommer från Frankrike och Belgien. Annat hästrasen Området är känt som det belgiska förslaget. En av de mest kända typerna av kallblodiga häst är Clydesdale. Du kanske har hört talas om Budweiser Clydesdales-ölet företaget har antagit denna skotska rasen som deras maskot. De vanligtvis är ungefär 17 händerna över manken, och har en mycket muskulösa utseende. En annan typ av kallblodiga häst värd att nämna är Shirehäst. Denna ras är relaterat till Clydesdale, men är ännu längre och tyngre. Shire hästar har varit viktiga i England sedan medeltiden, då den användes för att dra jordbruksutrustning och bära riddare, klädd i tung rustning.

Även om det kallblodiga hästen inte så atletisk som dess Mellanöstern kusin, varm-blod, det fortfarande har sitt överklagande för många hästägare. Cold-Bloods göra perfekt arbetshästar, naturligtvis, men de är också mycket eftertraktade som visar djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.