Vad är en engelsk bulldog?

motsats till dess något grymma utseende, är den engelska bulldog slag, foglig ras som är speciellt patienten och inte kräver en massa motion. Bulldogs har funnits i århundraden, men minskade i storlek genom att lägga Pug blod till avel processen. Hundarna också ner från Bull mastiff. Den resulterande Engelsk bulldogg är en undersätsig, kort ben djur med en platt ansikte, utstående underkäke och breda axlar.

Engelsk bulldogg har en mängd olika färgsättningar, vita, bruna, röda, fawn och svarta i olika mönster, inklusive mjöliga och brindle. Den genomsnittliga förväntade livslängden för en engelsk bulldogg är cirka åtta år, men vissa lever för att vara 12 år eller äldre.

rasens standard för en engelsk bulldogg är 40-50 pounds (ca 18-23 kg). Benen är korta och bugade, vilket skapar en lös, blandar, sidled typ av gång, känd som en bulldogg skryt eller rulle. Svansen är korta och raka eller skruvas fast, om en engelsk bulldogg är född med en längre, rak svans, kan det vara klippt tidigt. Enligt rasstandarden, är den idealiska öra för en engelsk bulldogg en ros form, som är rak och visar den inre delen av örat. Huvud och ansikte täcks med kraftiga rynkor.

Engelsk bulldogg är inte mycket värme eller kyla tolerant. I klimat med varmt, fuktigt väder, måste en ägare vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra hunden från värmeslag. Engelsk Bulldogs är ganska tyst hundar, och de flesta inte skälla ofta. På grund av den korta ansiktet, är hunden känd för snarkning. En engelsk bulldogg kan vara ganska envis i naturen, men i allmänhet är mycket folk-vänlig och lugn.

Engelsk Bulldogs tenderar att ha en hel del hälsoproblem, främst på grund av avel processen. Den tunga rynkor måste hållas torra och rena. Många utveckla höftledsdysplasi, problem med knä, hudproblem, öron-och ögonproblem och långa mjuka gommen eller andra kroniska sjukdomar.

I den 13: e till 19. århundraden användes äldre sort av Bulldog till bete tjurar. Dessa händelser blev en barbarisk idrott i England, och vadslagning var inblandad. En tjur skulle vara bundna vid en påle och attackeras av hundar. The Bulldog var särskilt framgångsrika i denna sport på grund av utformningen av hans underbett, han kunde spärren på tjurens mule tills tjuren var immobiliserade. Idrotten fortsatte till 1835. Den resulterande drag av lojalitet, styrka och kraft kvar i modern engelska Bulldog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.