Vad är en australisk Heeler?

Australian Heeler, även känd som Australian cattle dog, är en medelstor, muskulös hundras med ett brett huvud och spetsade öron. Den australiska Heeler dubbla päls innehåller en tjock underull och en kort, fläckiga täckhår. Den australiska Heeler rasen inkluderar Red Heelers och Blue Heelers, och alla valpar föds vita, med bara sin tass kuddar anger deras framtida vuxna färg. Den australiska Heeler ursprung i Australien där det utvecklades för att hantera den tuffa Australian Outback. Den australiska Heeler har en så välutvecklad vallning instinkt, att många Heelers har varit kända för att ta lite biter på folks hälar att försöka besättning dem! De kan göra bra husdjur, men det är oerhört viktigt att dessa hundar är tillåtna att vara aktiv och produktiv. Australian Heelers måste vara en del av vad som händer på och arbetar med hundar. Om det lämnas ensam i en gård, tenderar de att vara destruktiv snarare än produktivt eftersom de är lätt uttråkad.

Självklart, med sina höga motion behov, inte australiska Heelers inte göra bra lägenhet hundar. De gör utmärkta titta på hundar som är uppmärksamma och säkerhetssystem, men på samma gång som de behöver mänsklig kamratskap och många australiska Heelers är en person hundar. Den australiska Heeler är inte den bästa rasen att ha omkring barn, men de kan göra bra husdjur om de har blivit väl socialiserade som valpar. Dåligt socialiserade Australian Heelers tenderar att vara aggressivt dominerande med andra hundar.

De flesta hundraser är benägna att vissa sjukdomar och hälsoproblem som är förknippade med de australiska Heeler omfatta progressiv retinal atrofi (PRA), höftledsdysplasi och dövhet. Höftledsdysplasi, vilket är en missbildad höftleden, berör många hundraser. PRA är en ärftlig ögonsjukdom som leder till blindhet och även påverkar många olika hundraser. Dock är Heeler nedärvda risk för dövhet tros vara från tidig avel med den dalmatiska eftersom cirka 30% av dalmatiner utveckla dövhet eller någon grad av hörselnedsättning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.