Vad är en amerikansk bulldog?

American Bulldog har hardy, hårt arbetande karaktär tidiga amerikanska kolonister som förde sina föregångare från England. Klassas som brukshund, är den amerikanska bulldoggen älskad för sin vänliga, lojala temperament och dess enhet för arbete, jakt och vakt. Även den amerikanska bulldoggen har många skiljer sig från sina förfäder, är det närmast släkt med de gamla engelska Bulldog.

Bulldogs fördes till Amerika i början av kolonisatörer från England och användes på gårdarna och sättningar att jaga ekorrar, björnar, viltlevande svin och svin, driva boskap och besättningar vakt mot rovdjur. Då landet blev industrialiserade mer, avtog behovet av American Bulldogs, och var på randen till utrotning. I mitten av 20th Century, inledde John D. Johnson och Allen Scott på en väckelse program i hopp om att föra rasen till popularitet.

Vid något tillfälle under ansträngning, Allen Johnson skilda vägar under tvisten om en nordlig bulldog bör införas i södra American Bulldog linje. Som ett resultat finns det två huvudtyper av American Bulldog: Allen's linje, Standard /Performance eller Classic, och Johnson's, Bully. Johnson's American Bulldog liknar till utseendet till American Pit Bull Terrier, och är ofta misstas för rasen. En utmärkande egenskap mellan Pit Bull Terrier och American Bulldog är att bulldoggen har ett huvud som är mer kvadrat och bredare. Dess övergripande bygga är större än standard (Scott) bulldog, och är mycket muskulös och har ett större huvud och käke. Standarden bulldog är snabbare, lättare, vilket gör det lite mer atletiska.

är den amerikanska bulldoggen förebådade som en intensivt heroisk ras, våldsamt lojala och driven att behaga. Det är bra inte bara för arbete och skydda besättningarna, utan också som en vakthund. Som en fångst hund, är den amerikanska bulldoggen skickliga, eftersom det är mycket bytesdjur driven. De älskar barn och blir utmärkta husdjur så länge som deras envisa strimma är dämpad med disciplin och tidig träning. Eftersom det är en brukshund bör den amerikanska bulldoggen har massor av motion. Lyckligtvis är det inte så benägen att problem med temperaturreglering och andas som andra typer av Bulldog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.