Vad är en Red Eye Tree Frog?

Ett rött öga lövgroda, eller rödögd lövgroda ( Rödögd calidryas ), är påfallande färgrika liten nattlig invånare i regnskogarna i Sydamerika och Centralamerika, också observerats i södra Mexiko. Ett träd Dweller är det kännetecknas av sin stora, chockerande röda ögon, ljusa neongrön kropp och rött eller orange fötter. Sidorna av röda ögon lövgroda är himlen blå markerade med lysande gula ränder, och dess buk och benen är ljusa blå. Varje tå pad på det röda ögat lövgroda är en liten sugkopp och dessa varelser är utmärkta hoppare, som lever större delen av sina liv i träden. Denna lilla djuret är så skickliga i tak det är smeknamnet apan grodan. Den kvinnliga röda ögon lövgroda växer till omkring 3 inches (7,6 cm) i längd, medan hanarna är något mindre vid 2 inches ( 5 cm). Den röda ögon träd groda är köttätare och äter nästan vad som helst som passar i munnen, inklusive syrsor och andra insekter, och ännu mindre grodor.

röda ögon träd grodor föröka sig i regnperioden oktober till mars. Kvinna grodor påbörja processen med darrande och kraxande, ofta unisont, försök att locka en partner. Män kommer ofta slåss över territorier, knackar varandra av filialer. När en hona ligger, kanske flera hanar montera tillbaka henne. Honan måste bära alla män runt, ibland för en dag eller längre. Under denna period några eller de flesta män kan falla. När honan är redo att hon ska lägga ägg, som kallas en koppling, på undersidan av ett blad som överhäng en damm eller bäck. Hon måste göra det och samtidigt stödja vikt av minst en hane på ryggen, och ibland flera. När hon lägger ägg manliga inseminates dem. Efter att lägga ägg måste honan i vattnet att fylla hennes urinblåsan så att hennes nästa kopplingen inte är torr. Återigen manliga sitter kvar medan hon tar henne simma, men ofta andra grodor kommer att slåss om honan. När honan framgår vattnet hon kan ha en annan manlig bifogas. Nya manliga befruktar henne nästa koppling.

Tiny grodyngel utvecklas inne i ägget koppling. När mogen, kommer de att simma kraftigt tills den bryts ägg säcken. Vatten i säcken tvättar dem ner blad tills de plumsa ner i vattnet nedanför där de kommer att utvecklas till froglettes under de kommande 75 till 80 dagar. När de små grodorna utvecklas kommer de att vara brun, men kommer snart att utveckla sin karakteristiska färg. är det allmänt att den ljusa färg av röda ögon lövgroda, kallas spritta färg , är en försvarsmekanism mot rovdjur. När grodan sover under dagen med uppdragna ben och slutna ögon, den smälter perfekt in i bladen som den sitter. Om något skulle störa det eller det känner dock risk, öppnar den stora röda ögon eller blinkande färg från dess sidor kan skrämma ett rovdjur för bråkdels sekund det tar för smidiga lilla grodan att hoppa till säkerhet. Vissa tror att den ljusa färg även kan lämna en återstående bild i Predator's vision.

Den röda ögon lövgroda är en sådan färgstark liten kille att det har blivit en ikon ambassadör för kampanjen för att rädda regnskogarna. Även grodan själv är inte i fara, är dess naturliga livsmiljö krymper i en oroväckande takt. Naturvårdare hoppas bländande röda ögon lövgroda kommer att påminna om den fantastiska varelser våra regnskogar håll, och vikten av att bevara de vilda livsmiljöer inte bara för oss själva utan för våra barn och kommande generationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.