Vad är en Peregrine Falcon?

pilgrimsfalkar finns spridda falkar som har blivit särskilt kända bland människor, tack vare sin benägenhet att häcka på höga byggnader och broar i stadsområden. Pilgrimsfalken är en stor framgång, eftersom dessa fåglar var en gång nästan utrotades i Nordamerika. Tack vare en mycket fokuserad återhämtning ansträngning, dock återhämtat pilgrimsfalk lager, och i dag fåglarna är rikligt gång.

Biologerna vet fågeln formellt som Falco peregrinus , och ett antal underarter redovisas i isolerade områden. Pilgrimsfalken är känd för att vara extremt snabb, och fåglarna har historiskt använts ganska mycket i falkenering. Denna användning av pilgrimsfalk fortsätter med några personer som använder fåglarna fritiden, medan andra använder pilgrimsfalkar för saker som skadedjursbekämpning. Dessa fåglar har karaktäristiska grå och vit fjäderdräkt, tillsammans med de klassiska falk silhuett. De är i allmänhet ungefär storleken på stora kråkor, och de föredrar extremt hög, isolerade områden för sina bon. I naturliga miljöer, pilgrimsfalkar häckar på höga klippor och höga träd, medan falkar som bosätter sig i städerna utnyttja skyskrapor och andra stora mänskliga installationer. Ibland är detta orsakar stor uppståndelse och flera städer med hemvist pilgrimsfalkar har Falcon-kameror på sina webbplatser så att medborgarna kan hålla ett öga på "sina" fåglar.

Livslängden för en pilgrimsfalk är runt 16 år och fåglarna par för livet, i allmänhet ungefär två års ålder. En Peregrine par kommer att återvända till samma kapsling plats år efter år, vilket kan innebära problem i städerna, där bon kan skadas eller förstöras genom mänsklig verksamhet. I vissa fall har städer försökt flytta häckande par för sin egen säkerhet. Den PILGRIMSFALK, som pilgrimsfalk kallas ibland, har ett otroligt brett sortiment. Dessa fåglar kan hittas på alla kontinenter på jorden med undantag av Antarktis, undvika bara tropikerna och extremt höga höjder. Den distinkta "ka-ka-ka" i jakt pilgrimsfalk är känt att många människor runt om i världen, tack vare den extra motståndskraft och anpassningsförmåga av dessa fåglar.

pilgrimsfalk populationer hotades kraftigt under 1970-talet, om bekämpningsmedel som DDT allvarligt undergrävt hälsa fåglar. Innan effekterna av dessa bekämpningsmedel förverkligades, många vuxna falkar dog, medan ägg bröt eller misslyckades med att kläcka följd av bekämpningsmedel kontaminering. En samlad insats av naturvårdare och berörda tjänstemän regeringen ledde till förbud mot farliga bekämpningsmedel, vilket möjliggjorde peregrines etablera en stark ställning i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.