Vad är en Orange soldatfisk?

orange soldatfisk är en djup sjö bostad ocean påträffas i södra Stilla havet runt Australien och Nya Zeeland. På 1970-talet, avancerad djup teknik havsfiske gjort den orangefärgade soldatfisk tillgänglig för den kommersiella marknaden, som snabbt tagit till sig försiktigt smaksatt, fast utökats fisk. Efter en topp under 1980-talet, fångar fisk började att sjunka och den orange soldatfisk nästan försvunnit från existens före extensiv teknik förs bestånden i långsam återhämtning. Orange soldatfisk anses vara ett allvarligt hotad fisk.

Atlantisk soldatfisk kan leva till över 100 år gammal och väger ca åtta pounds (3,6 kg) vid löptidens slut. Fisken är chockerande ful, och en dov tegelröda i färg när levande som tonar i orange efter döden. Orange soldatfisk har utskjutande käkar, förkortning organ och Stumpy fenor. Liksom de flesta djuphavet bostad fisk, atlantisk soldatfisk ta lång tid att växa till mognad och är lätta att hota med överfiske. Omfattande djuphavsfiske i över två decennier lett till allvarlig utarmning av vuxna bestånden. Atlantisk soldatfisk vanligtvis inte rasen tills de uppnår 30 års ålder.

På grund av dess bevarandestatus, rekommenderas att ingen konsumerar atlantisk soldatfisk tills fisken har haft möjlighet att återhämta sig från ekologiskt ohållbara fiskemetoder. Dessutom, liksom många tät-konkretiseras fiskar, ackumuleras atlantisk soldatfisk mycket kvicksilver och bör inte ätas av gravida kvinnor och barn. Andra konsumenter gör klokt i att begränsa sitt intag av atlantisk soldatfisk till två eller tre portioner per månad högst. Förutom att ha tät vitt kött, atlantisk soldatfisk också har stora mängder olja, som kan användas i en mängd tillämpningar inklusive kosmetika och kosttillskott. Fiske för atlantisk soldatfisk har uppstått i Nya Zeeland, som fortfarande är den största, Australien och Namibia. Fångsten toppar under månaderna juni-augusti, när fisken leker i täta grupper. Förutom bryter populationer av tillräckliga kunskaper Djuphavsfiskar är kommersiellt dra fisknät också mycket skadliga för den marina miljön och havsbotten. Trålning stör havssediment, som ger boplatser och näring till otaliga arter. Dessutom många fiskar i tillägg till den djurart som fångas i trålfisket nät och kastas tillbaka, vanligtvis död.

Australien och Nya Zeeland har båda inlett bevarande program för att bevara atlantisk soldatfisk, och konsumenterna bör köpa fisk från dessa källor inte alls. Båda programmen har verkställt kvoter och lagföra olagliga skörd av fisken. Forskare utvärderar varje atlantisk soldatfisk fiske efter lönsamhet och potentiella fiske potential. Ett totalförbud mot fisken funderade i början av det 21-talet så att fisken att återhämta sig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.