Vad är en Money Tree Plant?

Ett pengar träd växt är en speciell typ av bonsai träd. Designen har sitt ursprung i Taiwan på 1980-talet, och plockades snabbt upp av många andra asiatiska länder. Områden med stora asiatiska populationer har ofta växter pengar träd till försäljning, eftersom de ska föra lycka och rikedom. Pengarna trädet växt är särskilt förknippad med Kina, och ges ofta ut vid det kinesiska nyåret komplett med röda fanor och andra tur dekorationer. De arter som används för pengarna träd växt formellt kallas Pachira aquatica . Den härstammar från träsk länder i Sydamerika. Själva anläggningen redan anses vara lycklig med anhängare av feng shui, på grund av sina fem HANDFORMIG flikiga blad. En pengarna träd växt med blad i kluster av sju, en annan mäktig nummer, anses vara särskilt lycklig. Bladen av pengarna trädet anläggningen är ätbara, tillsammans med blommor och nötter att det utgör. Den lyckliga träd kan ofta hittas i mäktiga platser i hemmet, eftersom växter och levande saker är tänkta att vara bra för feng shui.

Historien går som på 1980-talet, en taiwanesisk lastbilschaufför försökte göra bonsai med flera träd, och fläta stjälkarna ihop. Resultatet, de pengar träd anläggningen finns till försäljning i nästan alla asiatiska marknaden värd sitt salt. Träden är starkt hanteras medan de växer, så att stammarna kan flätade in i en central stam med tre, fem, eller flera stammar. Den övre delen av pengarna träd anläggningen tillåts växa utåt normalt, så att de lyckliga bladen kan blomstra.

Om välskött, en pengar träd växt kan växa till mer än sex fot (två meter) i höjd. Även om likgiltigt om hand, en pengar träd växt vanligtvis frodas. Svagt ljus är att föredra, och anläggningen bör tillåtas att torka ut mellan vattningarna. Om bladen börjar rynka eller curl är anläggningen är över eller underwatered. Pengarna träd anläggningen kan även odlas utomhus, i USDA Zones 9-11.

Den saftiga Crassula ovata eller Jade Plant, kallas också ibland för pengarna trädet växt. Det är också hemma i Sydamerika, och extremt tolerant mot minimal vård. Jade Plant kan också leva på betydligt lägre temperaturer utomhus, även om de köttiga bladen är mottagliga för förfrysning om anläggningen inte täcks på extremt kalla nätter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.