Vad är en Kona Nightingale?

Kona näktergalen är en ras av fri-roaming åsna finns i Kailua-Kona regionen Hawaiiöarna. En population på hundratals före detta arbetstagare åsnor strövade gång i området, men idag finns bara cirka 33 Kona näktergal åsnor i området. Ansträngningar har gjorts för att skydda de återstående besättningen genom att bifoga ett område från en närbelägen motorväg för att skydda både djuren och passerande bilister. Vissa åsnor har också tagits bort från området att leva i ytterligare mark reserverats av en åsna kommitté.

Kona näktergal åsnor få sitt namn av ljudet de gör. Familjer i området hade ofta åsnor för sällskapsdjur och som arbetstagare. Ofta en familj kunde bara råd med en enda åsna på en gång, och djuren skulle bli ensam på natten när familjerna skulle gå till sängs. Som ett resultat, skulle de börja göra en högt braying ljud genom natten på andra åsnor på kringliggande gårdar. Renderade dem namnet "Kona Nightingale", efter den nattliga Songbird.

Området väster Hawaii där Kona näktergalar kan hittas snabbt växande befolkningen och turism. Detta har resulterat i en mindre livsmiljöer för djur och flera skador och dödsfall i både åsnor och människor när djuren passerar nära motorvägen, främst under gryning och skymning timmar. Wandering åsnor är ofta svåra att se i mörker, vilket gav dem sårbara för att drabbas av passerande bilar. I ett fall en motorcyklist omkom när han krockade med en Kona näktergal i full fart på den mörka landsvägen. En åsna kommitté grundad av närliggande skolor har gått samman för att bevara denna unika animaliska samla in pengar till en stor inhägnad för att hålla åsnor från roaming på landsvägen. Denna inhägnad håller åsnorna begränsade till ett visst område, som är flera tunnland i storlek. Passing bilister kommer också att få nöjet att titta på djuren när de kör igenom.

Även åsnor sällan hålls som husdjur i dag, är medborgare i Kailua-Kona strävar efter att hålla Kona näktergalen i sitt område som en del av kulturarvet. De undvek att lägga till hagen inneslutningen så länge som möjligt, men ökad trafik orsakade en alltför stor risk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.