Vad är en Jerusalem Cricket?

Jerusalem cricket är en stor insekt, som också är känd som potatisen bugg. Det har alternativa namn som jord baby, Nino de la Terra , eller cara de nino . Detta efternamn, inför barnet, är populär därför att det från toppen av insekt ser huvudet något som ett ungt barn, om de flesta anser att det inte alls lika lockande. Bortsett från namnet, är Jerusalem cricket mer benägna att ge människor en obehaglig överraskning på grund av sin storlek och något genomskinlig gul eller brun färg. Varje namn för Jerusalem cricket är lite vilseledande. De är av släktet Stenopelmatidae och de är faktiskt inte sant syrsor. De är inte heller skinnbaggar, som namnet potatis bug innebär. De saknar vingar, och en del människor att förväxla dem med bin. Detta beror på att deras underkroppen många vara randig i svart och ljusbrun till mörkbrun band.

Vissa rykten har det att Jerusalem cricket är giftig som bin eller gula jackor, men detta är inte sant. De kan bita hårt eftersom deras käkar är starka, men de tenderar att inte vilja bita människor om de är ensamma. Det är nog mer troligt att en Jerusalem cricket kan bita en frågande djur som beslutar att nosa på den. Dessa insekter är svårt att ignorera sedan fullvuxen dem kan vara så mycket som 2 inches (5,08 cm) i längd. Du är mest sannolikt att se dem på kvällen timmar eftersom de vanligtvis är nattdjur. Folk ser ofta bara en potatis bugg i taget, eftersom dessa insekter är inte social och inte tenderar att leva i grupp. Du kommer i första hand finna Jerusalem syrsor i västra USA och de uppstår också i Mexiko, särskilt i områden längs Stillahavskusten. De lever inte i närheten av Jerusalem, som gnistor del intressanta frågor om hur de kom till sin vanligaste namnet. Det finns några färgglada förklaringar till detta namn, som började bli populärt som används i början 19th century.

En förklaring är att när Jerusalem cricket vilar, det liknar en typ av kors kallas Jerusalem kors. En annan idé är att Jerusalem syrsor kan ha ätit jordärtskockor, som växer längs utbud av cricket, eftersom de främst konsumerar organiska ämnen. Växelvis, kanske den roligaste, men svårt att bevisa förklaring är att säga "Jerusalem" var en slang term för att uttrycka förvåning. Eftersom dessa insekter är stora, kan det vara svårt att inte se en utan att släppa ut någon form av utrop, men man bör komma ihåg att dessa insekter tenderar att vara ofarliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.