Vad är en Hortus Conclusus?

En Hortus conclusus är en helt sluten Lustgården projekteras och utförs på ett medeltida stil. Sådana trädgårdar var säkert populär före medeltiden, men de nådde sin höjd under medeltiden, och de flesta som följde efter var avsedda att efterlikna medeltida trädgårdar. Flera inslag skilja en Hortus conclusus från andra typer av väggar och trädgårdar nöje, och sådana trädgårdar är speciellt vanliga på grund av religiösa anläggningar som kyrkan komplex och kloster.

Termen "Hortus conclusus" betyder "sluten trädgård" på latin, och det ursprungligen användes som en hänvisning till Jungfru Maria. Många målningar av jungfru Maria referens här, visar hon och Jesusbarnet i en sluten miljö som är avsedd att betona sin renhet och miraklet med jungfrufödelsen. Med tiden började folk att översätta metaforen till fysiska verkligheten, i form av minutiöst utformade slutna trädgårdar. är en klassisk Hortus conclusus indelat i kvadranter med fyra olika vägar, som kanske eller kanske inte leder någonstans, beroende på hur den omgivande väggar eller klostret är lagda. I fråga om vägar som inte leder till öppningar, bänkar eller nischer kontemplation kan byggas i stället skapa en destination slags för pathway. I mitten av en Hortus conclusus är det också vanligt att se en fontän, pool, damm eller en brunn med hänvisning till livets vatten och Marias roll för att föra livet till Jesusbarnet. i en medeltida Hortus conclusus skulle varje planta har noga valts ut för symboliskt värde, och trädgården kunde ha haft roterande säsongs planteringar med olika inbäddade religiös innebörd. Folk uppmanades att vandra i trädgården, pauser vid olika tillfällen att begrunda religiös symbolik i trädgården och arten av tron. Trädgården skulle också kunna användas för rekreation såsom kortspel, dans, musikföreställningar, och så vidare, och ofta var det tänkt att bli ett instängd miljö för kvinnorna i ett hushåll.

Vissa moderna trädgårdsmästare uppskatta den religiösa symboliken i Hortus conclusus, tillsammans med detaljerna i designen av dessa speciella medeltida trädgårdar. En modern Hortus conclusus behåller normalt vattnet funktionen och stigar, men kan eller inte kan välja växter på grund av sin religiösa symbolik. Oftare är växterna ordnade på ett sätt som är mest estetiskt tilltalande, oavsett om deras symboliska betydelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.