Vad är en Flying Cockroach?

Även kackerlackor brukar betraktas som skadedjur, den flygande kackerlacka, eller Blattella asahinai , är en annan historia. Det finns över 3. 500 arter av kackerlackor, men endast 1% av dem anses skadedjur. De typer som angripit hem och störa människor har outvecklade vingar och kan flyga bara under korta perioder, om de kan flyga alls. Nyligen har dock vissa arter av insekter, den flygande kackerlacka, har invaderat grödor i södra USA, och hyllas som en välsignelse för jordbrukarna för predation av skadliga insektsarter.

Cockroaches har en lång historia, och kan ha varit en av de första djuren att flyga. Dock har många arter anpassade till liv på marken som rengöringsmedel, och inte längre har behov eller förmågan att flyga. Flesta kackerlackor som inte flyger är vilda arter, och inte invadera hem eller störa människor. Den amerikanska kackerlacka eller Periplaneta americana , även kallad Palmetto bugg, ibland kan flyga-i synnerhet kvinnor, som har mer utvecklade vingar. Men åtminstone i Amerika, är de oftare ses springa över golvet.

Blattella asahinai , kallas vanligen den flygande kackerlacka, har spridit sig över gårdarna i södra USA Blattella asahinai är en stark flygare som lönar sig liknar den tyska kackerlacka Blattella germanica , den stora bruna bugg som är den vanligaste kackerlacka pest i amerikanska hem. Däremot har den tyska kackerlacka underdevelped, rudimentär vingar och inte kan flyga. Blattella asahinai skiljer sig också från den tyska kackerlacka i att den livnär sig på olika insektsarter som förstör grödor. Den flygande kackerlacka har hittats i soja, bomull och grödor kål, för att nämna några, lämnar växterna ensam, men kalasar på sina rovdjur.

Några andra flygande kackerlacka arter är tropiska. De liknar små kackerlackorna flesta människor har haft kontakt med i USA Tropical flygande kackerlacka arter kan vara grön, röd eller gul, i motsats till den bruna flesta skadedjur. Den kackerlacka med den största vingspann, upp till sju inches (185 millimeter), är Megaloblatta blaberoides i Central-och Sydamerika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.