Vad är en Cold Blood Horse?

En kallblodiga häst är en häst som tillhör en ras känd för att ha en stabil, lugn temperament. Mest kall Bloods är också mycket stark, robust, slitstark djur, och de har använts som arbetshästar och stabil följeslagare under århundraden. Exempel på kallblodigt raser är ganska varierat, allt från milda jättar som Clydesdales till intelligenta, robust walesiska ponnyer. Det finns många användningsområden för kallblodiga hästar, och de finns över hela världen. är termen "kallblodigt häst" används för att beteckna en häst med specifika drag och tendenser, snarare än en specifik hästras. Den kallblodiga typen är också mycket varierande, med många människor säger att begreppet avser i huvudsak att någon häst utan orientalisk blodslinjer, som orientaliska hästar anses vara "heta" på grund av sitt temperament. Men många häst fans använder också en tredje kategori, de halvblodet hästen, att hänvisa till sporthästar som varken kallblodiga eller Hot Blooded. Halvblodsaveln är inte heller bara växlar mellan varmt blod hästar och hästar kallt blod, tvärtemot vad många tror. Som namnet på kallblodigt hästen antyder, en av de definierande egenskaperna hos ett kallblodigt häst är en mycket lugnt temperament. En kallblodiga hästen är i allmänhet mycket fyllig, svårt att spook, och mycket tålamod. Dessa hästar är också uppfödda vara mycket stark och robust, med mindre fokus på hastighet och lätta vikt och mer fokus på uthållighet och kraft. Som en följd av kallblodigt häst har ofta använts för jordbruksarbete och hala.

Många kallblodigt hästraser är stora och mycket tunga. Förslag till hästar, till exempel, anses kallt Bloods. De är också mycket tåliga djur, beredda att tolerera en rad villkor och kunna anpassas till förändrade situationer. Rikligt med kallt blod raser häst är också kända för att vara mer robusta än andra hästar, en egenskap som kan vara värdefulla för ägarna med begränsade resurser.

En del ponnyer är ansåg växelvarma, vilket kan vara lite förvirrande, eftersom ponnyer är kända för att vara envis. Men är den berömda attityd ponny rotade i intelligens, snarare än en särskilt stark vilja, och en välutbildad ponny kommer att vara lydig, lugn, vänlig och "bomb-proof", vilket innebär att han eller hon är mycket svårt att skrämma . Dessa egenskaper har gjort ponnyer populär bland början ryttare i århundraden, eftersom de flesta ponnyer kommer att vägra att göra något osäkra, men de är inte highstrung och irriterad som hett varmblodiga hästar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.