Vad är den största organismen?

Naming världens största organism kompliceras av vad du definierar som en "organism". Vissa ryggradslösa djur, såsom koraller och svampar, samlade i kollektiven kallas superorganisms. Därför världens största Superorganism, Stora Barriärrevet, ibland blir titeln. Det finns också en svamp som kallas Armillaria ostoyae , eller honung svamp, som utgör en svamp mattor så länge som 8,9 km2 (2200 kvadrat hektar eller 3,5 kvadrat miles), även om det finns oenighet om huruvida hela mattan betraktas som en enda organism. Det största exemplet på denna svamp kan hittas i ett nationellt skogen i Oregon. Det beräknas vara 2. 400 år gammal. Om du frågar vilket naturligtvis individuellt största organism får titeln, ankommer det på den Giant Sequoia kallas General Sherman, som finns i Kalifornien. Detta är allmänt accepterat på världens största organism. Den har en volym på 1489 kubikmeter, eller 52. 583 kubikfot. Trots detta, sidorna referering Oregonian honung svamp högsta rang för Google söker efter "största organism".

Svamp och träd undan, världens största djur någonsin känt för att ha levt är blåvalen, vars hjärta är stor som en Volkswagen bugg. Dessa underwater jättar väger upp till 180 ton och kan vara ända upp till 30 meter (100 fot). Vid födseln är de samma storlek som en fullvuxen flodhäst. Eftersom så många blå valar dödades i början 20th century i Antarktis med sjömännen OBEVANDRAD vetenskapliga mätmetoder, vi är inte helt säkert hur stor blå valar kan verkligen växa, men de är definitivt massiv. Den blåvalen är bara rivaled i storlek genom Argentinosaurus, den största och tyngsta landlevande djur som någonsin levt, med en höjd av mer än 40 meter (125 fot) och en vikt runt 90 ton. Argentinosaurus var en växtätande sauropoden, den största i sitt slag som vi känner till. Vi har bara hittat ett fåtal ben-en enda ryggradsdjur var 1,3 m (4,3 m) lång. Även om inte världens största organism i allmänhet, kan dess utseende i köttet imponera förmodligen människor ännu mer än någon av de ovannämnda organismer. Argentinosaurus levde 112. 2 till 93. 5 miljoner år sedan.

Gång på gång under sommaren 1997, en otroligt högljudda, lågfrekventa ljud upptäcktes av ekvatoriella Stilla havet autonoma hydrofon array. Ljudet är mycket förbryllande eftersom det har den akustiska undertecknande av ett enormt organism med en gasfylld säck. Detta har sedan blivit känd som Bloop. Det har hypoteser om detta är en ny, större form av val, men det skulle behöva upp till ytan varje gång ett tag, vilket skulle göra den synlig ibland. Så Bloop förblir ett mysterium, men det skulle kunna hamna i samtalet om världens sanna största organism, eller åtminstone dess största djuret.

En dag vi kan upptäcka en ännu större organism. Liv på andra planeter eller genmanipulerade liv har förmodligen en storleksgräns betydligt större än något vi någonsin har sett eller inbillade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.