Vad är återvunnen kartong?

återvunnen kartong är papp som har gjorts med återvunnet material, vilket minskar mängden nya material som skulle ha använts vid dess tillverkning. Denna form av kartong tros vara mer miljövänliga, och många företag som vill engagera sig i miljömedvetna metoder använder återvunnen kartong och annat återvunnet material i förpackningen. Det är också möjligt för konsumenterna att köpa återvunnen kartong för eget bruk.

Termen "kartong" används allmänt för att hänvisa till någon sorts tunga pappersprodukt. En klassisk form av papp är wellpapp, som består av ett blad av vågformade vykort komprimerad mellan två skivor av vykort, ger en mycket robust och starkt material som kan användas i förpackningar. Tillverkning av kartong kräver mycket mer resurser än lättare vykort och andra pappersprodukter, vilket kan göra helt ny kartong ett kostsamt. När det gäller återvunnen papp, är det ovanligt att se 100% återvunnet material . Istället tillverkarna skapa en blandning av återvunnet material och nya material för ökad stabilitet. Förpackningen innebär det ofta att den procentuella andelen återvunnet material i kartong, med en etikett som "25% återvunnet" eller "25% efter konsument material. " Använd enbart återvunnet material skulle kunna resultera i en svag produkt som kan få svårt eftersom den individuella fibrerna i kartong blir kortare med varje återvinning, försvagar de band som gör kartong stark.

Många associerar grovt brunt papper produkter med "Recycled" papper och kartong. I själva verket är det möjligt att göra återvunnen kartong med en mjuk konsistens, tillsammans med blekt återvunnen kartong som kan vara vit, tan, eller någon annan färg, med användning av färger. Historiskt sett har företagen lämnat returpapper produkter mer grova att bevisa att återvunnet material är inblandade, och den naturliga färgen behållas för att undvika att använda potentiellt toxiska blekmedel och färgämnen i handläggningen.

Konsumenterna kan återvinna kartong de möter i förpackningar och andra situationer. De flesta kommunala återvinning organ samla kartong med andra vanliga återvinningsbart material som glas och plast, och det är också ofta möjligt att leverera kartong i lösvikt till en återvinningsanläggning, för människor som hanterar en stor mängd kartong. Genom att återvinna kartong, folk främja användningen av återvunnet material, minska antalet träd som måste tas upp specifikt i syfte att göra pappersprodukter som kartong.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.